Blogs | Euro Planit

De voordelen van een uitzendbureau!

Geschreven door Admin | 29 mrt 2022

Waarom solliciteren bij een uitzendbureau?

 

Groot netwerk van opdrachtgevers

Doordat er vaak veel bedrijven zijn aangesloten bij een uitzendbureau
, heeft het uitzendbureau een groot netwerk. Hierdoor kun je gemakkelijk reageren op werk dat bij je past en is de kans groter op een goede match tussen jou en een bedrijf.

 Makkelijke ingang naar bedrijven toe

Het is gemakkelijker om met een bedrijf in contact te komen, omdat het uitzendbureau graag goede werknemers wil vinden voor de desbetreffende bedrijven. Daarom willen zij jou graag met alle plezier voorstellen aan een bedrijf.

 Je kan ervaring in verschillende functies opdoen zonder ergens aan vast te zitten

Een uitzendbureau heeft naast functies voor langere tijd ook functies die voor kortere duur zijn. Zo kun je veel werkervaring opdoen en meedraaien bij verschillende bedrijven.

 Overbrugging voor een kortere periode werkloos

Klaar met school? Vakantie? Of heb je een andere reden waarom je voor een kortere tijd werkloos bent? Dan kun je via het uitzendbureau een functie uitoefenen die voor een kortere periode is tot dat je weer naar school gaat of kunt starten bij je nieuwe werk.

 Een goede opstap naar een vaste functie/ laten zien wat je waard bent

Wanneer je bent aangenomen bij een bedrijf kun je laten zien wat je waard bent en waarom je een goede aanvulling bent voor het bedrijf. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat je misschien wel een vaste functie krijgt.

 Constant aanspreekpunt en begeleiding

Wanneer je via een uitzendbureau werkt kun je terugvallen op de Consultant en daarnaast regelt het uitzendbureau ook zaken rondom het solliciteren, contracten, verzekeringen, etc.

 Stoppen als je het werk niet leuk vindt zonder opzegtermijn

Wanneer het werk je niet bevalt, je toch niet helemaal op je plek zit of een andere reden hebt om te stoppen, kun je gemakkelijk stoppen zonder opzegtermijn en zal het uitzendbureau eventueel op zoek gaan naar een functie die wel bij je past.

 Het is niet zo dat:

- Je minder verdiend dan wanneer je zelf direct solliciteert bij een bedrijf;

- Er alleen lage functies zijn in de uitzendwereld;


- Je op basis van oproep werkt. Je hebt namelijk ook functies met vaste uren en werktijden;

- We alleen matchen op bestaande vacatures. Je wordt namelijk ook vrijblijvend voorgesteld aan bedrijven.