Het is passen en meten rondom de maatregelen van de coronacrisis die ook invloed hebben op het sollicitatieproces van Euro Planit. Veel mensen denken daarom dat ze het solliciteren maar beter op een laag pitje kunnen zetten, maar dat is helemaal niet nodig! Juist nu zijn er bij diverse bedrijven volop mogelijkheden. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Zo hebben we Marjolein, Bjorn en Erna geholpen aan een nieuwe baan, en dat tijdens de coronacrisis!

MARJOLEIN

Op 1 mei 2020 starten met je nieuwe baan. Wanneer we alle berichtgeving moeten geloven lijkt het haast onmogelijk. Maar niets is minder waar. Marjolein vond haar baan via Euro Planit bij Montapacking in Enschede. Ze was op zoek en vond op www.uitzendbureau.nl een functie die haar erg aansprak. Het contact met consultant Marjon was snel gelegd en op 1 mei kon ze starten.

Eind februari 2020 was haar situatie nog heel anders. Marjolein werd werkloos door de gevolgen van de corona crisis en dat was wel even schrikken. “Ik bleef volop aan het solliciteren en leefde in die periode een geïsoleerd leven en voelde me onrustig. Verder is er gelukkig niemand in mijn omgeving die het virus heeft opgelopen, dat is positief.”

Haar huidige werk bevalt goed. “Mijn werk bestaat nu vooral uit orders picken en uit e-checken. Dat houdt in dat ik de orders incheck en daarna ga inpakken en het op een pallet of kar leg.” Marjolein ervaart het bedrijf Montapacking als zeer positief. “Er hangt een fijne sfeer en je voelt je welkom. Je bent geen nummertje en er wordt naar je geluisterd. Je werkt op eigen tempo en hebt de ruimte om vragen te stellen, er is altijd wel iemand die je wil helpen. Ook vind ik het fijn dat er afwisseling is.”

Wat de toekomst zal brengen weet niemand maar Marjolein hoopt dat ze bij Montapacking nog een lange tijd kan blijven werken. Ze wil zich graag verder ontwikkelen en allround inzetbaar zijn. En natuurlijk is de gezondheid het allerbelangrijkste. “Ik wil mij gezond blijven voelen zoals nu, geestelijk en lichamelijk.”

BJORN

Ook Bjorn vond een nieuwe baan tijdens de crisistijd. “Als lasser heb ik al meer opdrachten voor Euro Planit vervuld, eigenlijk sinds de zomer 2019 al. Maar door de crisis hield mijn laatste opdracht op. Dit bedrijf leverde veel aan Duitse klanten en die namen niet meer af omdat fabrieken letterlijk dicht gingen. Gelukkig heeft Euro Planit meer opdrachtgevers waardoor ik sinds begin mei werkzaam ben bij Siers in Oldenzaal. Ik heb het daar enorm naar mijn zin. Ik heb uitdagend werk en leuke collega's. Al met al heb ik eigenlijk niet langer dan 1 week thuis gezeten.“

Bjorn’s werkzaamheden variëren in de breedte. Hij onderhoudt machines, maar denkt ook mee in het bouwen en daadwerkelijk lassen van probleemoplossende gereedschappen/ hulpmiddelen voor in het veld. Het doel is dat al het technisch materiaal en gereedschappen blijven draaien.

“Momenteel ben ik bezig om een opberg systeem te fabriceren waar men zogenaamde mosterdpotten in kan opbergen en vervoeren. (een mosterdpot is een beugel met rollers waar ze kabels over die ingegraven moeten worden kunnen begeleiden, zodat de kabel/leiding niet beschadigd ). Het bestaat uit een metalen frame waar ze deze mostertpotten in kunnen schuiven en dit frame is op een aanhanger gemonteerd zodat het mobiel is. Er bestond al zo'n aanhanger met opbergsysteem maar daar waren wat problemen mee. Ze hebben mij de opdracht gegeven om een nieuwe te maken en de problemen van de vorige op te lossen. Hiervoor moet je natuurlijk een beetje creatief kunnen denken. Dit is een aspect waar ik van houd , zelf uitvogelen wat wel en wat niet werkt. Gelukkig gaat me dat redelijk af al zeg ik het zelf. “

Bjorn wil zich graag verder ontwikkelen in de technische sector. Na een uitstap in de asbestsanering heeft Bjorn zijn oude liefde weer opgepakt. Metaal en de bewerking die daarbij komt. Hij heeft een mbo metaal achtergrond en bij de functie lasser dacht hij destijds, ik ga het proberen. En zoals we hebben kunnen lezen, een goede keuze! Hij is Euro Planit dankbaar voor de kansen en het werk dat hij via hen gevonden heeft. Hij heeft nu echt de baan die het beste bij hem past. Het allerliefste zou hij in de toekomst een contract bij Siers tekenen.

ERNA

We gaan even terug in de tijd, 2017 om precies te zijn. Erna raakt werkloos en besluit haar cv online te zetten. Ze wordt al snel gebeld door consultant Nick van Euro Planit Personeelsdiensten. Een leuk persoonlijk gesprek volgde op de vestiging en de baan snel daarna. Na een flexperiode kreeg Erna een contract bij de opdrachtgever. 

Januari 2019….helaas wordt het contract van Erna niet verlengd, de orderintake liet het niet toe. “Ik heb gelijk weer contact opgenomen met Nick van Euro Planit in Hengelo. Na een paar weken belde hij mij met de functie van medewerker bedrijfsbureau bij Nijland Food in Goor. Per 2 maart ben ik begonnen in deze functie. Het is dus de tweede keer dat hij mij aan een baan helpt. “

Erna heeft plezier in haar werk. Ze beheert de telefoon, verwerkt orders voor productie, controleert facturen, voert prijzen door in de systemen en is betrokken bij de administratie van exportorders. Ze leert veel. Corona heeft natuurlijk invloed. “Ook bij Nijland zijn maatregelen genomen. Naast de gebruikelijke maatregelen werken we in wisselende diensten, maar ook overdag. Verder beïnvloed Corona mijn leven gelukkig niet echt. Je moet gewoon goed rekening houden met elkaar en de maatregelen in acht nemen.”

Erna hoopt ook nu een baan voor langere tijd er aan over te houden. “Nijland Food is een prima werkgever om voor te werken. Ik werk hier in een leuk team van collega’s.”

Consultant Nick: “Ik gun het Erna van harte dat ze straks een contract bij Nijland Food krijgt. Mocht dat niet lukken, dan ga ik direct weer aan de slag voor haar!”

EN JIJ?

Het lijkt misschien niet het juiste moment om te solliciteren, maar zoals je ziet bewijzen Marjolein, Bjorn en Erna het tegendeel. Soms heb je dat extra duwtje in de rug nodig en wij helpen je daar natuurlijk graag bij. Bekijk hier onze vacatures of schrijf je hier in en wij gaan voor jou op zoek.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.