Op zaterdag 5 november was er voor het eerst sinds 2 jaar weer een ‘open bedrijven-dag’ in Hoogeveen en onze Riquette pakt het deze keer wel heel sportief aan! “Om overal makkelijk te komen (en omdat er even geen auto beschikbaar was) heb ik besloten om dit lekker met de elektrische fiets te doen. Vanuit Wijster richting Hoogeveen. Gelukkig was het droog, scheen het zonnetje en was het enkel wat frisjes. Het was goed te doen, dus daar ging ik: ‘Wie döt mij wat, wie döt mij wat vandage, ik heb de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klage!’”

Brimos

“Ik had besloten om vooral bedrijven te bezoeken waar we nog geen contact mee hadden. Het eerste bedrijf dat op mijn route lag was Brimos, te vinden aan de Toldijk nummer 21. Brimos maakt verkeersborden en is sinds de zomer in Hoogeveen gevestigd. Ik heb de werkprocessen eens goed bekeken en veel vragen kunnen stellen. Meteen merkte ik dat het bedrijf prettig in contact is en prima bij ons zou kunnen passen. Inmiddels heeft mijn collega Ellen ook al leuk contact gelegd met Brimos.”

Design Group

“Uiteindelijk kwamen er steeds meer bezoekers bij Brimos binnen druppelen. Ik besloot om ruimte te maken en door te fietsen naar Design Group die te vinden is aan de Industrieweg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in pakpapier en zit in het pand waar vroeger Philips was gevestigd. Werkelijk, ik heb nog nooit zulke grote rollen cadeaupapier gezien. Ik was ook onder indruk van de machines waar ze mee werken, want ze hebben veel gerobotiseerd. Na het volgen van een leuke route heb ik een teamleider gesproken. Hij gaf aan dat door de robotisering veel met operators gewerkt wordt. Heel erg interessant én goed om te weten.”

Grain Plastics

“Na een kopje koffie ben ik doorgefietst naar de buren van Design Group, namelijk: Grain Plastics. Hier zijn al wat contacten gelegd, dus leek het mij leuk om ook eens achter de schermen te kunnen kijken. Dit bedrijf maakt omhulsingen voor o.a. drainagebuizen en trekdraad voor kabelbeschermingsbuizen. Wat mij hier opviel was de gemoedelijke sfeer. Alle werknemers wilden maar al te graag de werkprocessen laten zien en dat siert het bedrijf enorm.” 

Heijs & Doc Kaas

“Na mijn fiets weer opgestart te hebben ben ik richting Heijs gefietst, onze klant die te vinden is aan de Parmentierstraat nummer 16 en 18. Mijn college Wojciech stond hier met een stand voor Euro Planit. Het was hier zó druk, dat hij binnen no-time door alle gadgets heen was. Hier heb ik heerlijke kipnuggets gegeten waarna ik weer vol energie door kon fietsen naar de Buitenvaart, waar Doc Kaas te vinden is. Zij maken voornamelijk kaas en bijproducten wat altijd een interessant proces is om te zien. En dat vond ik niet alleen, want er waren met mij, nog heel veel andere bezoekers hier! We liepen met z’n alle een route waar onderweg van alles werd uitgelegd. Het is een groot terrein en een fikse wandeling, maar erg interessant. Al met al ben ik hier 1,5 uur geweest.”

De moeite waard

Na het bezoek bij Doc Kaas ben ik met een voldaan gevoel terug naar huis gefietst. Het was een intensieve, maar leerzame dag. Het was zeker de moeite waard én met 40 km op de teller ook nog zo’n 1200 kcal verbrand! #winwin

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.