Euro Planit biedt comfortabele huisvesting aan EU medewerkers.

 

De krantenkoppen logen er niet om: “Arbeidsmigranten in de knel: leven in vrachtwagencabine of zeecontainer” en “Gemeente haalt Roemenen uit aftandse woning: Geen idee waar ze nu zijn”. “Mensonterend” werd het genoemd. En daar zijn wij het bij Euro Planit volledig mee eens! Iedereen verdient een fijn onderkomen, een plek om thuis te komen. Al blijft het moeilijk om in de huidige woningmarkt een geschikte plek te vinden voor onze EU professionals, onze standaard blijft hoe dan ook hoog. Samen met ons facilitair team behouden wij de kwaliteit van de huisvesting en zorgen wij voor een schoon, veilig en comfortabele woonomgeving. Maar waar letten wij precies op en hoe gaat de afdeling facilitair precies te werk? Manager Christian geeft ons een kijkje achter de schermen én we mogen met Gerard mee op zoek naar een nieuwe woning.  

“Ze willen een kamer voor zichzelf”

Gerard is inmiddels vijf jaar werkzaam op de facilitaire afdeling van Euro Planit. “We willen onze werknemers luxe en warmte aanbieden. Ze willen het liefst een kamer voor zichzelf, dus dat proberen we ook te realiseren. Daarnaast moet er standaard een plek aanwezig zijn waar lekker buiten gezeten kan worden en vinden we de sfeer in huis ook heel belangrijk. Het liefst wil ik dus een gewoon en gezellig huis met een tuin, maar een appartement is oké als er een ruim balkon aanwezig is. Dit is best veel zoekwerk in deze markt, gezien de schaarste op de huizenmarkt.”
 
Vandaag wordt een mogelijk nieuw appartement bekeken. Het bevindt zich op de vierde verdieping van het gebouw. Het appartement is onbewoond maar al wel voorzien van alle basisvoorzieningen. Er zijn twee koel/vries combinaties en een wasmachine aanwezig. De woonkamer is al gezellig ingericht en voorzien van een bank, tafel, stoelen en tv. En het belangrijkste: WiFi. “Daar vraagt iedereen naar. Zolang de WiFi geregeld is, is het eigenlijk altijd wel goed.”
 
Na ruim een half uur rondkijken in het appartement hebben we genoeg gezien en verlaten we de woning. Gerard vertelt dat het appartement er netjes uitziet en dat het een goede optie zou kunnen zijn, Toch is hij nog niet helemaal overtuigd en worstelt hij nog met een paar vragen.  “Ik ga eerst even overleggen met de verhuurder.” Buiten het bekijken van appartementen doet Gerard nog veel meer. “Ik ben eigenlijk de hele dag onderweg. Van elk huis heb ik een document met alle gegevens. We zorgen altijd dat de huizen netjes zijn, zodat nieuwe mensen er in kunnen. Verder los ik (kleine) problemen op, bijvoorbeeld als er iets kapot is, dan ga ik langs en zorg ik dat alles weer functioneert. Ook doe ik huisbezoeken. Het is een heel leuke en afwisselende baan!”

Afdeling facilitair

Terug bij Euro Planit gaan we nog even langs bij Christian, manager van de afdeling facilitair. Hij stelt ons voor aan alle teamleden. ”Binnen de afdeling werken we met zes enthousiaste collega’s samen: Gerard, Adina, Honorata, Piotr, Jet en ikzelf. Iedereen binnen dit team heeft zo zijn of haar specialisme. Adina houdt zich voornamelijk bezig met de administratie en Honorata zorgt ervoor dat de huizen brandschoon zijn, iedereen moet zich meteen thuis voelen in hun nieuwe onderkomen. Piotr is, net zoals Gerard, veel onderweg en een technische dienstverlener in hart en nieren. Als laatste heb je dan nog Jet en ikzelf, wij focussen ons niet alleen op huisvesting, maar beheren ook samen het wagenpark van Euro Planit. Onze EU flex medewerkers moeten eenvoudig en zelfstandig van A naar B kunnen komen zonder al te veel poespas.” 
 
Facilitair is absoluut een onmisbare afdeling binnen Euro Planit. Ze houden al onze locaties, in onder andere de Achterhoek en Twente, spik en span en slepen daarmee ieder jaar met gemak de SNF certificering weer binnen.

Huisvesting gezocht

Wij zijn altijd op zoek naar goede huisvesting voor onze medewerkers, dus ken jij een toplocatie die geschikt is voor ons, of wil jij meer weten over wat Euro Planit voor jou kan betekenen op het gebied van huisvesting? Neem dan contact op met Christian Lammers via +31 (0) 657 10 50 10 of c.lammers@europlanit.nl
 

Naamloos-2

 

 

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.