Effectieve positionering en promotie van vacatures is een belangrijk onderdeel van succesvolle recruitment. Tegenwoordig kan het vinden van talenten om openstaande vacatures te vervullen een behoorlijke uitdaging zijn, en die uitdaging gaan onze marketeers Leonie en Tijmen maar al te graag aan. Samen richten ze zich dagelijks op het toepassen van een goed doordachte strategie, waarbij ze gebruikmaken van diverse kanalen om het bereik te vergroten. Op deze manier slagen deze content marketeers erin om de juiste doelgroepen aan te spreken voor hun opdrachtgevers.

Vacatures effectief invullen

Veel vacatures kunnen door onze consultants zelf worden ingevuld door slim gebruik van hun eigen netwerk, verschillende job boards én onze eigen talentpool, terwijl andere vacatures wat meer prioriteit hebben. Hier springt ons marketingteam vaak bij. Leonie benadrukt: "Naast het uitwerken van onze algemene marketingplanning, richten wij ons ook op de zogenoemde ‘spoedjes’. Bij dringende vacatures werken we vaak samen met onze consultants om een plan te bedenken voor een opvallende campagne. Het succes van deze campagnes staat of valt met de kwaliteit van de vacature. Samen zorgen we ervoor dat de vacature de aandacht trekt."

Zodra een goede vacaturetekst opgesteld is, zijn Leonie en Tijmen klaar om stappen te ondernemen. Leonie legt uit: "Ons eerste aandachtspunt is het analyseren van de doelgroep. Vervolgens brainstormen we over de juiste strategie, en stellen we een plan op met de juiste tools die aansluiten bij de behoeften van de opdrachtgever. Dit stelt ons in staat om doelgerichte campagnes uit te voeren en de juiste kandidaten aan te trekken. Uiteindelijk kunnen onze consultants deze vacatures effectief invullen."

Goede content is de ruggegraat

Campagnes draaien om sterke content, en deze sterke content begint met een boeiend verhaal. Tijmen verzamelt deze verhalen en zet ze om in meerdere vormen van content. “Bij elk bedrijfsbezoek willen we de juiste content creëren die past bij de opdrachtgever en de doelgroep. Denk hierbij aan professionele bedrijfsvideo's, pakkende sociale media berichten en het delen van inspirerende succesverhalen van onze werknemers. Deze aanpak zorgt ervoor dat we niet alleen zichtbaar blijven, maar ook de band versterken met ons netwerk. Het geeft werkzoekenden een beter beeld van onze opdrachtgevers en maakt het gemakkelijker om te solliciteren door eerst die verbinding te leggen.”

Naast het creëren van online content is de marketingafdeling ook actief bezig om fysiek zichtbaar te zijn. Tijmen: "Aan de hand van verschillende draaiboeken die we hebben ontwikkeld, organiseren we regelmatig open dagen of netwerkevenementen en nemen we deel aan verschillende banenmarkten. Op deze manier willen we persoonlijk contact maken met potentiële kandidaten en opdrachtgevers. Het stelt ons in staat om niet alleen online, maar ook offline aanwezig te zijn op de arbeidsmarkt, wat de kans vergroot om de juiste matches te vinden en te maken."

Kennis delen

En als laatste heeft marketing ook een adviserende rol waarbij ze de waardevolle kennis delen die ze in huis hebben. "We beschikken over een aantal doorgewinterde professionals met jarenlange ervaring in het vak. Hun schat aan kennis delen we graag met ons netwerk. We combineren deze expertise met onze onderzoeksresultaten door regelmatig informatieve whitepapers te ontwerpen. Deze zitten boordevol praktisch advies dat direct toepasbaar is", vertelt Leonie.

Tijmen voegt toe: "Je moet jezelf gewoon inschrijven op de nieuwsbrief van Euro Planit! Zo krijg je succesverhalen van onze medewerkers direct in je mail, en ontvang je als eerste de nieuwste whitepapers.” Ongeacht welke uitdaging je voor ons hebt, staan we klaar om deze met beide handen aan te pakken. “Challenge accepted!” roept Tijmen enthousiast.

 

Wil je meer weten over wat ons marketingteam voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0575 – 55 55 18 of stuur een e-mail naar marketing@europlanit.nl. We kijken ernaar uit om ook jouw vacature naar een hoger niveau te tillen!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.