We zijn op bezoek bij Kaltenbach in Hengelo (Ov). We hebben afgesproken met Marion van der Zande, HR manager binnen Kaltenbach. Samen met Marjon van Rooijen (Overijssels Vakmanschap) hebben we een gesprek over de uitdagingen die Kaltenbach nu en in de toekomst tegemoet treedt.

Een netwerk opbouwen: doen!

Marion is werkzaam als HR Manager bij Kaltenbach: “Een heel veelzijdige job bij een heel mooi technisch bedrijf.” Marion houdt zich naast alle operationele HR-zaken ook bezig met de werving & selectie van nieuwe medewerkers, ziekteverzuimbegeleiding en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast speelt coaching van medewerkers een grote rol in haar dagelijkse werkzaamheden.

“Er wordt tegenwoordig steeds meer gevraagd van mensen. De hele wereld zit vol met prikkels, en dit kan soms lastig zijn voor mensen. Focussen op de juiste zaken en verwachtingen over en weer helder hebben zijn belangrijke punten die regelmatig voorbijkomen.” 

Ook Marjon komt via haar netwerk bij veel bedrijven binnen en is namens Overijssels Vakmanschap verantwoordelijk voor nieuwe aanwas in de techniek. “Het is hard nodig dat jongeren, maar ook zij-instromers zien hoeveel mogelijkheden de technische bedrijven in Twente bieden. Het is goed om met bedrijven als Kaltenbach de samenwerking aan te gaan en nieuwe instroom voor techniek te realiseren.“

IMG_0964

Met één been op de werkvloer

Kaltenbach is een bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige machines maakt voor het bewerken van staal. De vestiging in Nederland doet dit samen met een breed scala aan medewerkers, van jong tot oud. Sommigen hebben al een opleiding op zak terwijl sommigen medewerkers leren juist nog voor een diploma binnen Kaltenbach. Via het SMEOT (Stichting Metaal en Elektro Opleidingen Twente) lopen er op dit moment 4 BBL studenten stage bij Kaltenbach, bijvoorbeeld voor de opleidingen ‘plaattechnologie’, ‘constructiebankmedewerkers’ of ‘metaalwerk’.

Zij kunnen hier hun praktijkervaring opdoen. De samenwerking met het SMEOT loopt goed.

“Je weet gewoon dat het klopt. We merken dat studenten die bij het SMEOT studeren echte vakmensen in wording zijn. Je kunt erop vertrouwen dat studenten genoeg kennis van zaken hebben en staan te popelen om de theoretische kennis in praktijk te brengen. De combinatie tussen werken en leren is hierbij dus perfect!”.

Verder is het een voordeel voor Kaltenbach dat ze de studenten helemaal wegwijs kunt maken in hun eigen bedrijf. “Je kunt de leerling precies jouw machine leren, de materialen die jij gebruikt en meenemen in de cultuur van het bedrijf.“

Natuurlijk zijn stages binnen een bedrijf een belangrijk onderdeel, maar ook het vaste personeel ontwikkelt zich volop door. “Een lasser kan beginnen als lasser, maar heeft misschien de ambitie om later de werkvoorbereiding in te gaan of om teamleider te worden. Deze kans op ontwikkeling moet je ze zeker bieden. Het principe ‘leven lang leren’ en de ontwikkeling van de medewerkers nemen een prominente plaats in binnen het bedrijf.”

Helaas gaat het niet altijd goed. Ook bij Kaltenbach sluiten vraag en aanbod niet altijd op elkaar aan. Marjon van Overijssels Vakmanschap had alles klaar om de kandidaat te laten starten met een BBL-opleiding, en toch besloot de kandidaat anders. “Daar leer je van, soms maken mensen andere keuzes of hebben ze nog andere uitdagingen.”

 

Toekomstplannen

Kaltenbach heeft voor 2023 en 2024 al een volle agenda. Natuurlijk is het bedrijf continu bezig met hun korte- en lange termijndoelstellingen. Eén daarvan is het nog meer ontwikkelen van een leercultuur: ontwikkeling van medewerkers moet een agendapunt blijven. Daarnaast ligt de focus ook op de cultuur binnen het bedrijf. Kaltenbach wil namelijk iedereen een prettige werksfeer kunnen garanderen. De medewerkers worden gestimuleerd om hier zelf in mee te denken, door hun langdurige dienstverbanden hebben zij immers een belangrijke rol in de Kaltenbach cultuur.

Een tip die beide dames noemen voor studenten en zij-instromers die de techniek in willen of zich verder willen ontwikkelen binnen de techniek: “Denk goed na over je motivatie wanneer je solliciteert. Waarom wil je iets? Waarom kies je voor deze baan en waarom past dit bedrijf goed bij jou? Als je deze vragen helder hebt, sta je al 1-0 voor in het sollicitatiegesprek!” Doen dus!

 

Werken bij Kaltenbach

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Kaltenbach jou te bieden heeft? Je kunt als leerling of zij- instromer via Marjon van het Overijssels Vakmanschap in gesprek gaan. Natuurlijk kun je ook direct bij Kaltenbach solliciteren.

Weet je nog niet helemaal zeker of werken in de techniek wat voor jou is? Kom dan eens kennismaken met Euro Planit. Wij praten jou bij over de mogelijkheden.

Tot snel!

IMG_1017

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.