Ook in juli kunnen we weer met trots een Medewerker van de Maand presenteren. We konden er gewoon niet omheen en de keuze viel al snel op Kelvin Kajumaa om in het zonnetje te zetten. In de lente is hij gestart bij Installatiebedrijf De Groot in Hengelo en met zijn 22 jaar is hij daar nu werkzaam als leerling lasrobot operator en helpt hij mee met het creëren van de leidingen voor sprinklerinstallaties. Via consulent Jolein kwam Kelvin binnen bij de Hengelose vestiging van het familiebedrijf en wanneer we hem bezoeken op zijn werkplek vertelt hij vol enthousiasme over zijn nieuwe opgedane ervaring en de dankbaarheid voor de kans die hij heeft gekregen, maar ook zeker zelf heeft gecreëerd.

Kelvin is geboren in Kenia en vertrok in 2013 met zijn familie naar Nederland. Naast zwemmen en fietsen beschouwt hij ook barbecueën als een hobby voor hem. Tot in zijn tienerjaren was hij fanatiek bezig met atletiek in het Fanny Blankers-Koen Stadion - in het bijzonder hardlopen -, maar toen hij eenmaal ging werken heeft hij dit helaas moeten opgeven. Hij geeft aan het wel jammer te vinden, maar ook te genieten van de werkvloer. Wanneer we hem vragen naar zijn dagelijkse werkzaamheden vertelt hij vol trots over de procedures en waar hij op moet letten. ‘’Kleine fouten zijn snel gemaakt, dus we moeten echt alert zijn en opletten of alles klopt. Als we die aantreffen in de leidingen herstellen we het. Het is daarom belangrijk dat de temperatuur echt goed afgesteld is’’. Voor Kelvin was het in de eerste dagen wat wennen in de organisatie, maar hij geeft aan zich vanaf het begin op zijn gemak te voelen: ‘’de mensen zijn hier zo behulpzaam. Iedereen helpt elkaar wanneer opgemerkt wordt dat iemand een helpende hand kan gebruiken. En er is eigenlijk niks dat ik niet leuk vind in mijn werk. Alles is gewenning en hier krijg je de mogelijkheid om te wennen en te leren’’.

Teamleider Robert is ook positief over Kelvin: ‘’wij vinden het hier belangrijk dat een nieuwe, onervaren medewerker in fases het proces leert kennen. We houden er niet van om iemand meteen vol te proppen met alle informatie, want dan loop je vooral het risico dat de mensen overweldigd raken en weer beginnen te lopen. Zolang de wil er is om te leren zit je goed bij ons en dat zien wij ook bij Kelvin. Hij is erg serieus met zijn werk bezig’’. Kelvin vult aan: ‘’een goede leraar heb je echt nodig, maar het moet van beide kanten komen hoor. Als je zelf leergierig bent en je hebt een goede begeleider, dan komt het goed. Wanneer we hem vragen of hij een wensbeeld in gedachten heeft voor in de toekomst geeft hij aan altijd in het ‘’hier en nu’’ te staan. ‘’Als je van binnen blij bent, dan komt het van buiten ook goed’’, sluit Kelvin af. Het plezier in zijn werk straalt er in ieder geval af bij Kelvin en wij hopen dan ook dat hij nog vele jaren op zijn plek zal zitten bij De Groot Installatiegroep.

Werkgever van de Maand

Uiteraard is De Groot Installatiegroep ook de Werkgever van de Maand. Hoewel in de kern nog steeds een echt familiebedrijf, met een hoofdkantoor gevestigd in Emmen, heeft de organisatie in de afgelopen jaren een flinke groei meegemaakt, waarbij dankzij verscheidene overnames inmiddels 18 vestigingen tot de familie behoren en hiermee een landelijke dekking verzorgt. Vestiging Hengelo is één van de locaties waar sprinklerinstallaties worden gecreëerd en tijdens de rondleiding die we krijgen valt op hoe gestructureerd de werkplaats erbij ligt. Het is ook mooi om te horen hoe er gerichte aandacht wordt geschonken aan de nieuwe aanwas. Met recht kunnen we dit bedrijf dan ook de Werkgever van de Maand noemen.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.