Bij Euro Planit zijn we fan van succesverhalen. Mensen die zo blij zijn met hun baan, dat ze er vol passie over kunnen vertellen. Het verhaal van Henk, die sinds begin dit jaar werkzaam is bij Welgro, is met stip een succesverhaal te noemen!

Henk is via Euro Planit bij Welgro begonnen. “Bij mijn vorige baan moest ik dagelijks wel een uur rijden van en naar werk, dus zocht ik een baan dichter bij mijn woonplaats. Ik had een fijn gesprek met Ingrid van Euro Planit waarin we uitvoerig mijn wensen hebben besproken. Ze gaf aan dat ze een mooie passende functie voor me had bij een bedrijf in de buurt, waar ik heel blij van zou worden. Volgens haar paste het bedrijf precies bij wat ik zocht qua technische uitdaging en werksfeer. Ik gaf aan dat ik niet een standaard sollicitatiegesprek wilde, maar graag een open gesprek waarin we laagdrempelig kennis zouden maken om te kijken of we bij elkaar passen. Dit is precies zo verlopen! Het was geen standaard gesprek en ik voelde me er meteen vertrouwd en op m’n gemak.”

Welgro organiseerde vervolgens een open dag, waar Henk is gaan kijken met zijn vrouw en kinderen. Na deze dag was niet alleen hij enthousiast, maar ook zijn hele familie. De keuze om bij Welgro te gaan werken was toen snel gemaakt.

“Ik had een vliegende start bij Welgro. Ik werd namelijk meteen verantwoordelijk voor bouwbegeleiding van een nieuwe gebouwde hal op locatie in Groenlo. Als Facilitair Manager Techniek & Huisvesting ben ik verantwoordelijk voor het organiseren en aansturen van alle werkzaamheden ten behoeve van (preventief) onderhoud aan gebouwen, installaties, machines en nieuwbouw. Ook ben ik verantwoordelijk voor het meerjarig onderhoudsplan en zorg ik ervoor dat alles conform kwaliteitseisen, budget en planning wordt opgeleverd. Welgro heeft naast de locatie in Groenlo ook een locatie in Kleve, waar ik vanuit mijn functie ook verantwoordelijk voor ben.”

Welgro investeert ook in nieuwe machines. Onlangs hebben ze een ByCut Smart Lasersnijmachine van Bystronic aangeschaft. Verder investeren ze ook in zaken als goede beschermingsmiddelen en klimaatbeheersing. De productiehallen waar wordt gelast zijn volledig uitgerust met geautomatiseerde klimaatbeheersing. Als het in de zomer 30 graden is buiten, is het voor de lassers binnen koel en prima werkbaar. “Bij Welgro heb je fijne collega’s. Iedereen is behulpzaam en er is een goede werksfeer. Verder zijn de zaken goed voor elkaar qua werkplekvoorzieningen en werkmateriaal. Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die ik kreeg voor de nieuwe hal en ik werk hier met heel veel plezier!”

Over Welgro

Welgro is een van de meest toonaangevende fabrikanten van bulkopleggers en wagens voor het vervoer van veevoeders en droge grondstoffen in Europa. De bulkopleggers worden onderkend voor innovatie en uitstekend productontwerp. Jaarlijks gaan er zo’n 120 bulkopleggers naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Er zijn ongeveer 125 medewerkers werkzaam bij Welgro. Kwaliteit, innovatie, betrouwbaarheid en klantgerichtheid staan centraal.

Bij Welgro wordt alles in eigen huis geproduceerd. Het gehele traject wordt verzorgd: van het ontwerp op de CAD-afdeling tot en met het spuiten, aanbrengen van logo’s en de aftersales.

Welgro staat voor maatwerk: specifieke klantwensen maken elke opdracht uniek.

Werken bij Welgro

Wil jij net als Henk ook zo’n succesverhaal kunnen vertellen? Welgro heeft op dit moment een aantal mooie vacatures waaronder Technisch Accountmanager, Manager Finance, Monteur Carrosseriebouw, Lasser, Meewerkend Voorman en Medewerker Spuiterij. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ingrid Olivier van Euro Planit via i.olivier@europlanit.nl of bel naar 0575-555518 en vraag naar Ingrid.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.