Succesverhalen mogen gedeeld worden, zo ook het verhaal van Norbert. Hij is via Euro Planit gestart bij Intralox in Wehl als order engineer. Hij werkt hier met veel plezier en heeft leuke collega’s. Vandaag vertelt hij meer over zijn werk!

“Als engineer was ik al bekend met het ontwerpen van transportsystemen. Ik kwam in contact met Ingrid, die een baan als order engineer bij Intralox voor mij in gedachten had. Ingrid was heel enthousiast over de baan bij Intralox en tijdens het gesprek bleek dat de cultuur van dit bedrijf compleet aansloot bij mijn wensen. Hierdoor werd mijn enthousiasme nog eens extra versterkt.”

“Vervolgens heeft Ingrid zeer snel een kennismakingsgesprek geregeld met Siobhan Kerr, de recruiter van Intralox , de manager engineering en het team in Wehl. Dit voelde meteen als een goede match en ik heb tot nu toe geen dag spijt van mijn beslissing om hier te komen werken”.

“Een transportband lijkt wellicht een simpel product maar het heeft meer impact dan je denkt. In Wehl maken we bijzonder innovatieve sorteersystemen met de transportband in de hoofdrol. Deze banden dragen wereldwijd bij aan het succes van grote bedrijven.”

Norbert’s functie als order engineer

“Als configure to order engineer begeleid ik het technische deel van het project naar een catalogus van standaarden die geautomatiseerd geproduceerd gaan worden. We creëren regels voor het ontwerpen, de materialen, methoden en technische praktijken. We vormen een spil in het web tussen de markt, het product en de productie. We delen onze kennis en expertise op het gebied van technische engineering met de buitendienstmedewerkers. Als order engineer moet ik creatief zijn en aandacht hebben voor detail. Daarnaast moet je goed kunnen communiceren en samenwerken in een team”.

“Binnenkort wordt een product waar ik aan heb gewerkt voor het eerst in productie genomen. Dit vind ik een mooi en spannend moment om mee te maken. Ik heb leuke collega’s en veel vrijheid in mijn functie. Ook heb ik veel contact met de monteurs die de systemen bouwen en testen. Er is veel interactie binnen mijn functie en daar houd ik van.”

Over Intralox

Intralox is ’s werelds grootste producent van modulaire kunststof transportbanden en heeft vestigingen in Amerika, Nederland, Brazilië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Amsterdam en sinds 2020 staat er een gloednieuwe vestiging in Wehl.

Siobhan Kerer is corporate recruiter EMEA bij Intralox en vertelt ook graag over het bedrijf. “De bedrijfscultuur is bijzonder bij Intralox en dit is ook zeker medeverantwoordelijk voor het succes van het bedrijf. We willen blijven verbeteren, leren en samenwerken om tot een mooi product en pasklare oplossing voor de klant te komen.”

Is jouw interesse gewekt? Intralox is nog op zoek naar nieuwe werknemers! Ze zoeken medewerkers die goed kunnen samenwerken en uitgedaagd willen worden. Wil jij ook werken bij Intralox? Op dit moment zijn er vacatures voor onder andere mechanical engineer, technical support specialist en account representative. Solliciteren kan via onze website!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.