Een productiemedewerker is onmisbaar in de technische industrie. Maar wat doet een productiemedewerker nou eigenlijk en heb je er een opleiding voor nodig? Wij vertellen je vandaag alles wat je moet weten over werken als een productiemedewerker.

Wat zijn de werkzaamheden van een productiemedewerker?

Een productiemedewerker werkt, zoals de naam van het beroep al zegt, in de productie. Je draagt bij aan het maken van een product en bewaakt hier de kwaliteit. Dit kan in een fabriek zijn maar ook op een werkplaats of bouwplaats. De werkzaamheden kunnen daarom ook verschillen ten opzichte van de diverse sectoren waarin je kunt werken. De keuze is volledig aan jou, gezien er in alle bedrijfstakken veel kansen zijn als productiemedewerker!

Enkele voorbeelden van werkzaamheden als productiemedewerker zijn:

  • Verwerken van vlees;
  • Wegen en inpakken van producten;
  • Sorteren van producten;
  • Uitvoeren van kwaliteitscontroles;
  • Bijwerken en repareren van producten.

Omdat het productieproces natuurlijk nooit stilligt, komt het vaak voor dat er in ploegen gewerkt wordt. Het is belangrijk dat je goed instructies kan opvolgen, daar de veiligheid van zowel jijzelf als jouw collega’s gegarandeerd moet worden. Technische kennis is onmisbaar als je met machines werkt, zodat eventuele problemen snel op te lossen zijn.

Opleiding om productiemedewerker te worden

Voor veel vacatures wordt geen specifieke opleiding gevraagd voor productiemedewerkers. Wel wordt er vaak van je gevraagd dat je een heftruckcertificaat hebt, of deze wil behalen. Het is uiteraard wel mogelijk om een cursus te volgen, maar vereist is het vaak niet. Bij elke vacature op onze website staan de vereisten qua opleiding.

Als je met machines moet werken, is een mbo-opleiding als basisoperator, mechanisch operator, operationeel technicus of automatiseringstechniek mogelijk een vereiste. Je weet dat hoe de machines werken en je weet hoe je moet reageren als de machine vastloopt. Verder doe je tijdens een opleiding relevante werkervaring op, wat weer mooi is voor een toekomstige vaste baan.

Ik wil productiemedewerker worden!

Dan hebben wij een passende baan voor jou! Op de pagina met productiemedewerker vacatures, vind je alle huidige openstaande vacatures. Hier kun je gerust eens tussen kijken, om te zien of er een passende vacature voor jou bij zit. Momenteel hebben wij zo’n 50 vacatures open staan voor productiemedewerker. Kies de vacature die het best bij jou past, en solliciteer direct!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.