Blogs | Euro Planit

Van Eritrea naar werkplezier in Nederland

Geschreven door Tijmen | 30 jul 2024

Bij Euro Planit zijn we altijd benieuwd naar de verhalen van onze medewerkers en de impact die ons bedrijf kan hebben op hun leven. Onlangs hadden we het genoegen om onze uitzendkracht Yonas te interviewen: een medewerker die via Euro Planit een baan heeft gevonden en sindsdien met veel enthousiasme werkt. Daarom is hij dan ook uitgeroepen tot medewerker van de maand! Hieronder delen we zijn inspirerende verhaal.

Yonas is geboren in Eritrea en woont inmiddels bijna negen jaar in Nederland. Zijn reis naar een stabiel leven in Nederland begon met verschillende bijbanen in productie- en magazijnwerk, vaak gecombineerd met verschillende studies. Op een bepaald moment besloot Yonas zich volledig te richten op werk en ging hij via Euro Planit aan de slag bij Jonkman Coating.

 

Eerste contact met Euro Planit

Yonas hoorde via vrienden over Euro Planit en kreeg contact met collega Jolein. Zijn eerste sollicitatie verliep niet helemaal volgens plan: "Ik had vier sollicitatiegesprekken op dezelfde dag, en ik vergat juist die ene bij Euro Planit”. Bij de tweede poging was het wél raak en vond hij via Euro Planit een plek waar hij nog steeds met veel plezier werkt. “Gelukkig ging het de tweede keer wel goed," vertelt Yonas lachend.

Bij zijn huidige werkgever, Jonkman Coating in Hengelo (OV), begon Yonas als ophanger. Dit hield in dat hij samen met een collega verantwoordelijk was voor het ophangen van producten. Na een inwerkperiode van twee tot drie maanden, waarin hij veel leerde van zijn ervaren collega’s, ging hij verder als inpakker. Recent heeft Yonas zelfs zijn heftruckcertificaat behaald, waardoor hij nu een nog bredere rol kan vervullen binnen het bedrijf.

 

Een positieve werksfeer

Wat Yonas het meest waardeert aan zijn werk bij Jonkman zijn alle collega's. “Het zijn goede collega’s, we hebben veel overleg en als er iets niet goed gaat, lossen we dat samen op,” vertelt hij. De werksfeer is ontspannen en er is ruimte voor humor. "Af en toe maken we een grapje, maar we blijven professioneel."

Yonas werkt samen met mensen van verschillende nationaliteiten, wat hij als positief ervaart. “Voor mij is het geen probleem, iedereen doet zijn eigen werk en we gaan goed met elkaar om,” zegt hij. Deze diversiteit draagt volgens hem bij aan een dynamische en interessante werkomgeving.

 

Toekomstplannen

Met een vast contract in zicht, is Yonas van plan om nog veel meer te leren binnen het bedrijf. Hij staat open voor nieuwe uitdagingen en wil graag extra certificaten behalen, zoals die voor de zijlader. Ondanks dat hij nu vooral bezig is met inpakken en logistieke taken, ziet hij mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.

Voor Yonas betekent succes niet alleen vooruitgang in zijn werk, maar ook stabiliteit voor zijn familie, zowel in Nederland als in Eritrea. Hij benadrukt het belang van vragen stellen en duidelijk communiceren op de werkvloer. "Vroeger deed ik gewoon mijn werk zonder veel te vragen, nu vraag ik het als ik iets niet zeker weet," legt hij uit. Deze aanpak heeft hem geholpen om efficiënter en zelfverzekerder te werken.

 

Dé gouden tip voor nieuwe collega’s

Aan (potentiële) nieuwe collega's geeft Yonas het advies om rustig hun werk te leren kennen en niet te snel conclusies te trekken. "Doe je werk goed en je zult zien dat alles vanzelf op zijn plaats valt," zegt hij. Zijn geduldige en open houding heeft hem duidelijk geholpen om zich te vestigen in zijn huidige rol en bij te dragen aan een positieve werkomgeving.

Yonas' verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe doorzettingsvermogen en de juiste ondersteuning kunnen leiden tot een succesvolle carrière. Bij Euro Planit zijn we trots op medewerkers zoals Yonas en blijven we ons inzetten om hen te helpen bij hun professionele groei. Heb jij ook zin om te groeien? Laat het weten via hengelo@europlanit.nl of via 074 – 250 3800