Zelfvertrouwen zit tussen je oren

Of je nu denkt dat je het kunt, of denkt dat je het niet kunt, je krijgt altijd gelijk. Maar voordat je kunt denken aan promotie maken of veel geld verdienen, moet je natuurlijk eerst aangenomen worden. Om die kans te vergroten, is het belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen tijdens je sollicitatiegesprek. Maar hoe doe je dat?

Overtuigen

Jezelf vergelijken met anderen is jezelf beperken. Vertel dus tijdens je sollicitatiegesprek niet dat die andere kandidaten slecht zijn, maar belicht je eigen kwaliteiten. Zorg ervoor dat je je bewust bent van wat jouw unieke talenten zijn en hoe je deze het liefst zo optimaal mogelijk wilt benutten. Vertel overtuigend waar jij goed in bent, zonder twijfel. Hiermee kun je een toekomstige werkgever echt over de streep trekken.

Natuurlijk niet overdrijven..

Het komt nog weleens voor dat een sollicitant zo hard op zoek is naar een baan, dat hij of zij te enthousiast en te opdringerig overkomt. Behoed jezelf hiervoor. Natuurlijk wil een bedrijf gedreven mensen, maar je moet wel waar kunnen maken wat je belooft. Geef een degelijke onderbouwing voor waarom jij geschikt bent voor de baan.

Tot slot: focus op het proces, niet op het eindresultaat

Het opbouwen van zelfvertrouwen is geen eenmalig iets, maar een doorlopend proces. Het gaat erom dat je blijft groeien, als professional en als mens. Iedereen begrijpt dat je er bij een sollicitatiegesprek niet helemaal ontspannen bij zit. Maar een extra dosis zelfvertrouwen laat je een fijner sollicitatiegesprek voeren. Wel zo fijn voor jou en je carrièrekansen.

 

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan eens tussen ons vacatureaanbod! Wie weet kun jij deze tips binnenkort toepassen in een sollicitatiegesprek!

Wil je hulp bij het vinden van de perfecte kandidaat? Vul dan ons aanmeldformulier in. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.

Fijn weekend!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.