- Maak jouw cv onderscheidend en overzichtelijk. Dus niet zes pagina's met opsommingen van jouw werkzaamheden, maar laat de onderdelen eruit springen die relevant zijn voor jouw sollicitatie. Online zijn diverse lay-outs te vinden die je kan bewerken. Zo zorg je ervoor dat je eerder uit de stapel cv's wordt geplukt.

- Zie iedere sollicitatie als een positieve kans! We begrijpen dat sommige mensen moedeloos kunnen worden van al het solliciteren, vooral als je al langere tijd aan het solliciteren bent. Toch is iedere sollicitatie een nieuwe mogelijkheid voor een leuke baan.

- Update regelmatig jouw cv online. We vinden regelmatig oude cv's met onjuiste telefoonnummers en/of mailadressen. Als jij actief op zoek bent, zorg dat jouw cv op meerdere vacaturesites te vinden is en ook actueel is.

- Zet social media in voor jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Facebook, LinkedIn, je kan het zo gek nog niet bedenken, maar geef erop aan dat je werk zoekt. Zet dus ook jouw netwerk in, via-via kom je soms terecht bij de leukste bedrijven of vacatures!

- Er worden regelmatig leuke events gehouden zoals de Meet & Greet voor jongeren bij het Werkplein. Mocht jij ook een uitnodiging krijgen van het Werkplein, maak er dan gebruik van! Er zijn diverse uitzendbureaus en bedrijven aanwezig op deze events die jou misschien kunnen helpen bij het vinden van een baan. Ook kan je tijdens deze events tips krijgen voor jouw cv. Je leert erdoor te netwerken en deze acties samen zorgen ervoor dat jij sneller een baan kan vinden.

Heb jij een dringende vraag over onze sollicitatieprocedure? Of zou jij graag wat tips willen over een bepaald onderwerp binnen het solliciteren? Laat het ons dan weten! Laat een reactie achter op Facebook of mail ons naar info@europlanit.nl en misschien behandelen wij jouw vraag wel in een van de blogs.

Heb jij de tips van vorige week al gelezen? Bekijk het hier.

Wij bij Euro Planit helpen je graag bij het vinden van de perfecte baan. Een baan die écht bij jou past en waar jij écht gelukkig van wordt! Kijk anders eens tussen ons vacatureaanbod! Wil je hulp bij het vinden van de perfecte kandidaat? Vul dan ons aanmeldformulier in. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.