Overzichtelijke opbouw

Schrijf je cv in a-chronologische volgorde ( het laatste het eerst benoemen). Vermeld bij je persoonlijke gegevens, naast je naam, e-mailadres en telefoonnummer, ook in ieder geval je woonplaats. Zorg er verder voor dat je naast jaartallen ook maanden vermeldt bij de verschillende werkgevers. Wij checken altijd of er ‘gaten’ zitten in een cv. Onderwerpen die je kunt benoemen zijn: persoonlijke gegevens, werkervaring, opleidingen, talen, competenties en referenties. Als je referenties op je cv vermeldt, geef dit dan aan bij je referenten, zodat die weten dat ze gebeld kunnen worden. Vermeld niet alleen waar je hebt gewerkt of gestudeerd, maar ook over inhoud, taken en verantwoordelijkheden.

Niet te lang

Beperk je tot één of twee pagina’s. Denk goed na over de beste manier om je sterke kanten en ervaring weer te geven. Pas jouw cv aan op de baan waar je op solliciteert. Laat bijvoorbeeld oude vakantiebanen weg als je daarna werk hebt gedaan dat aansluit op de vacature.

Spellingscontrole

Klaar? Het ziet er erg slordig uit als er een spelfouten in je cv zitten. Vergeet vooral niet de spellingcontrole te gebruiken. Leun hier niet alleen op. Het kan helpen de tekst hardop te lezen, vanaf het eerste woord. Daarnaast is het verstandig je cv altijd aan anderen te laten lezen.

Heb jij nog vragen over het opstellen van en goed CV? Of zou jij graag wat tips willen over een bepaald onderwerp binnen het solliciteren? Laat het ons dan weten! Laat een reactie achter op Facebook of mail ons naar info@europlanit.nl en misschien behandelen wij jouw vraag wel in een van de blogs.

Wij bij Euro Planit helpen je graag bij het vinden van de perfecte baan. Een baan die écht bij jou past en waar jij écht gelukkig van wordt! Kijk anders eens tussen ons vacatureaanbod! Wil je hulp bij het vinden van de perfecte kandidaat? Vul dan ons aanmeldformulier in. Vergeet ons niet te volgen op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter.

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.