Maar hoe zit het met de periode rond de feestdagen op je werk? Zo tegen het einde van het jaar wordt het vaak wat rustiger op kantoor. Collega’s maken hun vrije dagen op, de telefoon gaat een stuk minder vaak dan normaal, je mailbox ontploft niet als je ‘s ochtends opstart…Op zich wel even lekker natuurlijk! Reden dan ook voor mij om ook wat vrije dagen op te nemen. Ben jij ook lekker vrij aankomende week? Hieronder geef ik je 5 tips met dingen die je kunt doen als je “een uurtje over hebt” op kantoor of thuis, tijdens de kerstvakantie.

 

1. In het kader van ontwikkeling; volg een interessante Webinar!

Via google zijn er tal van interessante (gratis) trainingen en Webinars te vinden die aansluiten bij jouw vakgebied. Zo besteed je je tijd nuttig, investeer je in je eigen ontwikkeling en vliegt de tijd. Wat wil je nog meer!?

 

2. Solliciteren in december is de moeite waard

Zo rond het einde van het jaar gaan veel mensen nadenken of ze nog wel op hun plek zitten, of ze nog wel ‘zin’ hebben om in januari weer aan de slag te gaan voor hun werkgever. Misschien tijd om te gaan solliciteren? Veel mensen denken dat dat in december zinloos is, maar niets is minder waar! Onderzoek wijst uit dat december juist de moeite waard is om te solliciteren. De kans op een succesvolle sollicitatie is duidelijk groter dan in de periode van januari tot en met maart. Hoewel het aantal uitgezette vacatures laag is, is het aantal zoekopdrachten door sollicitanten ook laag. Daardoor zijn er een stuk minder sollicitanten om mee te concurreren.

 

3. Ordenen

Dit geldt voor thuis, als op kantoor. Alles even lekker opschonen zorgt ervoor dat je in 2018 met een schone lij kunt beginnen. Een mooi moment om je uit te schrijven voor nieuwsbrieven die je eigenlijk nooit leest, je mailbox te ordenen, belangrijke papieren te archiveren en een back-up te maken van je foto’s, video’s en belangrijke documenten.

 

4. Maak een jaarverslag

Wat heb je allemaal gedaan? Wat heb je geleerd? Wie heb je ontmoet? Welke muziek heb je geluisterd? Welke films heb je gezien? Natuurlijk voorzien met een heleboel foto's. Hoe leuk is dat om over vijf jaar terug te lezen? Geeft je gelijk inspiratie en stof tot nadenken. Dingen die je graag zou willen doen, of juist anders zou doen in 2018!

 

5. Meld je aan voor onze Jobalert

Omdat wij het je graag zo makkelijk mogelijk maken is er onze Jobalert! Hiermee houden we je wekelijks op de hoogte van de nieuwste vacatures in de door jou aangegeven regio en branche. Het enige wat je hiervoor moet doen is eenmalig je voorkeuren in te geven, de rest gaat vanzelf! Aanmelden doe je hier.

 

Mocht je na deze tips nou nog steeds tijd over hebben, kijk dan ook eens tussen ons vacatureaanbod of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram! En last but not least; Ik wens iedereen gezellige kerst en een mooi 2018!

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.