Mijn naam is Chantal te Pas. Ik ben sinds 2010 werkzaam bij Euro Planit personeelsdiensten als operationeel manager. Naast omzetverantwoordelijk, ben ik eveneens ook verantwoordelijk voor de indirecte aansturing van de collega’s binnen alle kantoren van Euro Planit in Nederland en Slowakije.
 

In deze rol voel ik me als een vis in het water. Waarom? Omdat ik hierin mijn kracht en talent kwijt kan. 

Euro Planit is een professionele organisatie die oog heeft voor de mens achter het cv en dat is wat mij zo aanspreekt bij Euro Planit.

Of ik nu een interview afneem met een kandidaat voor onze eigen organisatie of een opdrachtgever, niets is meer belangrijk om er de vinger op te leggen wat de kandidaat drijft om bij deze organisatie in de voorgestelde functie aan de slag te gaan.

Natuurlijk moet de basis goed zijn en daar bedoel ik de feitelijke criteria mee, zoals: opleiding, werkhistorie etc.. Maar als ik de vraag stel ‘waarom heb je op deze functie gereageerd’ of ‘waar bestaan je werkzaamheden uit’ en de kandidaat kan enthousiast en met volle overtuiging daarover vertellen en ik zie daarnaast de zogenaamde “sprankeling” in zijn/haar ogen. Dan weet ik al voldoende. Eigenlijk weet je dit al binnen de eerste minuten.

Soms stel ik de vraag ‘waarom werk je nu eigenlijk’ of ‘waar word jij gelukkig van’. Niemand verwacht deze vraag. Hierop wordt wisselend gereageerd maar het biedt altijd stof tot nadenken. Het antwoord ‘vanwege het salaris’ komt minder vaak voor dan dat je zou denken. Afhankelijk van de levensfase van de kandidaat verschilt het antwoord. Starters op de arbeidsmarkt geven aan om te reizen, werkervaring op te doen of te besteden in het weekend. Kandidaten die in hun tweede/derde baan zitten werken omdat ze graag een eigen huis willen kopen, een gezin willen stichten of om de studielening af te betalen. Dus afhankelijk in welke periode van je loopbaan je bevindt verschilt het antwoord op bovenstaande vraag. Bij kandidaten met meer werkervaring speelt persoonlijke ontwikkeling en toekomstmogelijkheden naast werksfeer en cultuur een grotere rol dan salaris. Alhoewel dit wel moet kloppen.

Wat drijft mij?!

Ik vind het belangrijk om elke dag weer opnieuw uitgedaagd te worden, elke dag mezelf weer meer te kunnen ontwikkelen en te mogen samenwerken met collega’s die vergelijkbare drijfveren hebben.

En wat drijft jou?

Ben je naar aanleiding van bovenstaande blog nieuwsgierig geworden naar Euro Planit? Bekijk dan onze website voor alle vacatures zowel bij Euro Planit als bij haar opdrachtgevers. Staat jouw droombaan er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij gaan graag met je in gesprek!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.