Bij de woorden ‘toonaangevend’, ‘innovatief’ en ‘SmartHub’ denk je misschien niet meteen aan de Achterhoek. Toch gelden ze wel degelijk voor die regio. Waarom jij dat niet wist? Omdat ook ‘bescheidenheid’ een term is die bij de Achterhoek past. Maar even serieus: de Achterhoek is rijk aan succesvolle bedrijven met internationale allure. Voordat de term Smart Industry überhaupt bestond, zat het al in de genen van Achterhoekse ondernemers. Samen met overheden en onderwijsinstellingen zetten zij zich in om baanbrekende product- en procesinnovaties te realiseren. En met succes!


Onder de naam SmartHub Achterhoek hebben de verschillende Smart Industry-bedrijven hun krachten gebundeld. Door samen op te trekken, kunnen zij hun vooraanstaande positie verder uitbouwen. Sinds 2017 is Euro Planit bijgeschreven bij de mooie lijst ondernemers die zijn aangesloten.

 

What’s in it for you?
Ook voor jou als jong talent biedt SmartHub Achterhoek veel voordelen:
Als je in de Achterhoek stage loopt of afstudeert, kun je via het speciale Talent Program andere jongeren ontmoeten. Wissel ervaringen uit en leer van best practices bij andere Smart Industry-bedrijven. Of drink gewoon samen een biertje, dat kan natuurlijk ook.
De SmartHub Academy organiseert masterclasses, workshops en seminars. Ook voor jonge talenten!


Een aantal bedrijven heeft gezamenlijke projecten opgezet. Binnen zo’n Innovatiehub voer je als student een uitdagende stage- of afstudeeropdracht uit. Je werkt daarbij veel samen met andere studenten. Ook profiteer je van de uitstekende begeleiding van een hubmanager, die onder andere zorgt voor een goede afstemming met je opleiding. Je kunt bij deze hubmanager terecht met al je vragen, ideeën en wensen.

 

Talent Program

Onderdeel van de SmartHub Achterhoek is het Talent Program. Dit is een programma waarin jonge talenten kunnen werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Elk bedrijf dat is aangesloten bij SmartHub mag een talent opgeven voor dit programma. Gedurende een halfjaar doen de jongeren mee aan interessante workshops en andere bijeenkomsten. Een unieke kans om van hun stage- of afstudeerperiode een heel waardevolle tijd te maken!

 

Afgelopen maandag heb ik de (voor mij 2e) presentatie bijgewoond van SmartHub Achterhoek. Mooi om te zien welke doelen er in korte tijd behaald zijn, hoeveel nieuwe bedrijven zich hebben aangesloten en welke nieuwe doelen er gesteld zijn voor dit jaar. met de groeiende club ondernemers en het top team van SmartHub Achterhoek gaan ze dit zeker realiseren!

Meer weten? Kijk op www.smarthub.nl.

 

 

 

bron: www.smarthub.nl/ www.regioachterhoek.nl 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.