Van de ondervraagde werkgevers zegt 82 procent Facebook te gebruiken om vacatureteksten te verspreiden. LinkedIn staat met 60 procent op de tweede plek, gevolgd door Twitter (19 procent) en Instagram (10 procent). Welk platform er wordt gebruikt hangt af van de vacature, aldus het onderzoek. Op Facebook wordt vaker een vacature voor een functie op lager en middelbaar niveau geplaatst, terwijl op LinkedIn eerder vacatures met een hoger opleidingsniveau verschijnen.

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het in veel sectoren lastiger om goed personeel te vinden. 34 procent van de ondervraagde werkgevers benadert daarom zelf actief kandidaten. 28 procent gebruikt een externe organisatie.

Naast sociale media en de eigen site, gebruikt bijna de helft van de bedrijven speciale vacaturesites om hun vacaturetekst te verspreiden. De rol van sociale media wordt hierin groter, aldus het onderzoek. Vorig jaar gaf de helft van de werkgevers aan dat ze sociale media gebruiken om mensen te werven, maar drie kwart van de werkgevers verwacht in de toekomst sociale media te zullen gebruiken om vacatures te vullen.

 

Benieuwd hoe wij voor jouw bedrijf personeel kunnen werven? Of hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van een passende baan? Neem vrijblijvend contact op! Wil je op de hoogste blijven leuke nieuwtjes en de nieuwste vacatures? Volg ons dan op Facebook, LinkedIn en Instagram.

 

(bron: NU.nl

Nieuwe vacatures ontvangen?


Meld je aan voor de JobSpotter en ontvang elke twee weken de nieuwste vacatures rechtstreeks in jouw inbox!