De opwinding tijdens de intocht

Wauw wat was dat indrukwekkend. In het dorp waar ik vandaan kom vond altijd een hele optocht plaats, met als hoogtepunt natuurlijk Sinterklaas op zijn witte schimmel. Pieten dansten er omheen als acrobaten. Toen nog geen idee dat mijn buurvrouw daar ook gewoon tussen liep.

 

Sinterklaasliedjes zingen

“O, kom er eens kijken”... ”Sinterklaas kapoentje”. En dat onder muzikale begeleiding van mijn zus op de blokfluit. Zingen over dingen waarvan je geen idee hebt wat het is. Heb je bijvoorbeeld wel eens gegoogeld wat “kapoentje” eigenlijk betekend? 😉.

 

Je schoen zetten

Overal waar je maar een schoen mocht zetten werd ‘ie gezet. Bij de lokale supermarkt, tijdens een logeerpartij bij oma. Een wortel vergezeld door een mooie tekening, in de hoop dat je er iets voor terug zou krijgen. Heel af en toe probeerde je je schoen te zetten op een dag dat het eigenlijk niet mocht, misschien dat er toch een cadeautje in zou zitten de volgende ochtend. Maar helaas, je vond je schoen met wortel en al terug.

 

Het Sinterklaas snoepgoed

Weet je nog? Het chocolade geld, de mierzoete kikkertjes, de chocolade sigaretten… ik weet nog steeds niet of je dat papier nou kon eten of niet, maar ik vond het in ieder geval niet lekker. De mooi versierde chocoladeletters en marsepein waren altijd mijn favoriet (nog steeds eigenlijk wel). 

 

Pakjesavond

En dan is ‘ie daar ineens; 5 december. Bij ons altijd dubbel feest want we vierden tevens de verjaardag van mijn oma. Na de Sinterklaasviering op school was het hup! naar oma. Daar verzamelden alle ooms, tantes, neefjes en nichtjes om samen pakjesavond te vieren. Na het eten werd er ineens hard op de deur gebonsd, vlogen er pepernoten door de gang en stond daar ineens, als een geschenk uit de hemel, een enorme zak met cadeautjes. Achteraf bleek mijn oom er snel tussenuit te zijn geglipt om dit te doen.

 

Naarmate je ouder wordt begin je je steeds meer dingen af te vragen. Hoe kan Piet door de schoonsteen komen? Wat lijkt de baard van Sinterklaas ineens nep? Ach, het zal de hulp Sint wel zijn. En dan verteld iemand op school je dat Sinterklaas niet bestaat. Waar je helemaal niks van geloofd. Ook al weet je dat hij eigenlijk Bram van der Vlugt heet en acteur is. (inmiddels Stefan de Walle). Een beetje geloof maakt het wel veel leuker ;).

 

Alle cadeautjes in huis, de surprise al klaar en nog tijd over? Kijk dan eens tussen ons vacatureaanbodWil je op de hoogste blijven leuke nieuwtjes en de nieuwste vacatures? Volg ons dan op FacebookLinkedIn en Instagram.

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.