We zijn in gesprek met Mark Leuveld, warehousemanager bij Müller in Holten. Mark is 40 jaar jong en woont met zijn gezin in Borne. 15 jaar geleden begon zijn avontuur bij Muller en hij is nog lang niet klaar.

“De logistieke sector is dynamisch, geen dag is hetzelfde”

Mark begon na zijn studie Logistiek en IT op het bedrijfsbureau in Aalsmeer. Nadat de activiteiten waren overgeheveld naar Holten is Mark meeverhuist. De kans deed zich voor om deze afdeling te gaan managen en die kans heeft Mark met beide handen aangepakt.

6 jaar geleden kwam de vraag of hij het warehouse wilde gaan leiden. Een drukke, dynamische maar o zo mooie functie. “Door de dynamiek dien je veel af te stemmen met collega’s en klanten, dus veel contact. Verder is het leuk om medewerkers te helpen en begeleiden in hun werkzaamheden. Wij hebben dan ook vele voorbeelden van medewerkers die intern zijn doorgegroeid.” 

Binnen zijn functie stuurt hij de leidinggevende medewerkers aan die de dagelijkse verantwoording hebben op de werkvloer. Samen zorgen zij dat de werkzaamheden goed en tijdig worden uitgevoerd. Mark heeft daarnaast veel contact met klanten, dit start al met het opstellen van offertes. “Het is erg leuk om de wensen van de klanten te vertalen naar de werkvloer maar de omgekeerde weg is er ook. Medewerkers die meedenken om het zo efficiënt mogelijk voor de klant te regelen. De logistieke sector is dynamisch, geen dag is hetzelfde. Elke klant heeft haar eigen uitdagingen en het geeft echt voldoening om van dit proces onderdeel uit te mogen maken.”

 

 

“Pak kansen aan en zorg dat je zoveel mogelijk ervaring opdoet”

Momenteel is er een tekort aan personeel, vooral in de logistieke sector. En juist in deze sector zijn zoveel mogelijkheden om door te groeien. Binnen het warehouse van Müller in Holten worden producten van de opdrachtgevers in opslag genomen.  Hierna worden alle klantorders verzameld en verzend gereed gemaakt. Op de crossdock afdeling lossen en laden ze alle pallets in het eigen wagenpark.  Het bedrijfsbureau onderhoudt de contacten met de klanten. Denk hierbij aan het invoeren van orders, het beantwoorden van vragen met betrekking tot voorraden en tevens de facturatie van de uitgevoerde werkzaamheden. Bij alle onderdelen van dit proces zijn mensen betrokken. Volgens Mark de mooiste sector om in te werken:

“Je doet het met het hele team. Het maakt niet uit waar je in stapt en of je ervaring hebt. Schroom niet om op een bepaalde functie in te stappen ook al denk je dat dit onder je opleidingsniveau is. Pak kansen aan en zorg dat je zoveel mogelijk ervaring opdoet. Mensen in je omgeving zien wat je in je mars hebt en dan kun je altijd doorgroeien. Geloof in jezelf.“

Waar Mark zichzelf in de toekomst ziet? In ieder geval bij Müller en verder volgt hij zijn eigen advies op. “Pak de kansen en zorg dat je zoveel mogelijk ervaring opdoet”, en voor de komende jaren zal dat voor hem in het warehouse van Müller zijn.

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken en ontwikkelen in het warehouse bij Mark? Er zijn volop mogelijkheden. Bel of mail ons, dan praten we je bij!

www.europlanit.nl, info@europlanit.nl , 0575 – 55 55 18

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.