Al ruim twee decennia fungeert Euro Planit als een betrouwbare partner op het gebied van personeelsvoorziening voor bedrijven. Met een brede kennisbasis hebben wij onze dienstverlening continu uitgebreid om klanten op diverse vlakken van dienst te kunnen zijn. Eelco, de manager van de technische business unit, neemt ons mee in zijn visie op de toekomst van deze gespecialiseerde afdeling en hoe deze binnen het bredere bedrijfsdoel van Euro Planit past.

 

Focus op Techniek

De visie voor de technische business unit is geboren uit de groeiende druk op de arbeidsmarkt voor technische beroepen. De afgelopen jaren heeft deze sector meer aandacht en focus vereist. Eelco legt uit: "Met de toenemende uitdagingen op de technische arbeidsmarkt, moesten we onze focus versterken. Gelukkig beschikken we over collega's met uitgebreide technische kennis. Door hen intensief te laten samenwerken binnen onze nieuwe business unit, kunnen we zowel kandidaten als bedrijven nog beter van dienst zijn."

Diversiteit 

Het aantrekken van hoogopgeleid technisch talent is geen eenduidige taak. Eelco benadrukt dat elke vacature en kandidaat een andere aanpak vereist. Een veelvoorkomende klacht onder technisch talent is het gebrek aan begrip tijdens het wervingsproces. Euro Planit pakt dit aan door goed opgeleide recruiters in te zetten, die de technische functies begrijpen en kandidaten op waarde weten te schatten. De in-house kennis speelt hierbij een cruciale rol in het enthousiasmeren van potentiële kandidaten.

Euro Planit onderscheidt zich door niet alleen gespecialiseerd te zijn in Nederlands technisch personeel, maar ook in Europees technisch talent. Met Poolse en Portugese recruiters in dienst kan het bedrijf snel schakelen en voldoen aan de specifieke behoeften van technische bedrijven. 

Het team

De zelfstandigheid van het team wordt continu gestimuleerd, waardoor elk teamlid zich optimaal kan richten op het vinden van geschikte kandidaten. “Naast het faciliteren, neem ik ook actief deel aan de operationele werkzaamheden, waardoor een harmonieus samenspel ontstaat”, benoemd Eelco. 

“Het team bestaat uit ervaren professionals, waaronder Monika, een Poolse recruiter, Tiago, een Portugese recruiter, en Niels, Hans, en Stefan met achtergronden in de metaal, werktuigbouw en automotive. Samen bundelen zij meer dan een decennium aan ervaring in de bemiddeling van technisch personeel, waarmee Euro Planit zich stevig positioneert als toonaangevende speler in de technische arbeidsmarkt.”

Maak het verschil

De technische arbeidsmarkt vraagt om specialisten. Eelco en zijn team staan klaar om zowel bedrijven als kandidaten te ondersteunen. Wil je profiteren van onze expertise? Neem contact op met Eelco via 06 - 57 41 56 10 of e.laarman@europlanit.nl link en ontdek hoe Euro Planit het verschil maakt in de technische sector.

 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.