Jonkman Coating werkt al jaren samen met Euro Planit. De samenwerking begon ongeveer acht jaar geleden, toen het bedrijf op zoek was naar een betrouwbare partner in de werving van personeel. Thomas en Robert, beiden bedrijfsleider bij Jonkman Coating, herinneren zich hoe ze destijds met meerdere uitzendbureaus werkten, maar uiteindelijk besloten ze om de samenwerking te intensiveren en te centraliseren naar Euro Planit en Europrofessionals. Hierdoor konden ze beter inspelen op hun personeelsbehoeften en de kwaliteit van de kandidaten verbeteren.

Wervingsuitdagingen

Het werven van personeel blijft een uitdaging voor Jonkman Coating. De werkloosheid in Hengelo is laag, wat betekent dat het moeilijk is om geschikte kandidaten te vinden. Desondanks zijn ze erg tevreden over de samenwerking met Euro Planit. “De lijnen zijn kort, de vacatures worden goed uitgezet en negen van de tien keer zit de eerste selectie gewoon goed,” aldus Thomas. Jonkman Coating hecht veel waarde aan het geven van duidelijke rondleidingen en coaching, zodat nieuwe medewerkers weten wat hen te wachten staat en zich snel kunnen ontwikkelen.

 

Bekijk de bedrijfsvideo van Jonkman Coating van augustus 2023:

 

Een uniek bedrijf in dienst voor anderen

Jonkman Coating is een dienstverlenend productiebedrijf dat geen eigen producten maakt, maar producten van klanten bewerkt. Ze zijn gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen zoals chemische voorbehandeling, natlakken en poedercoating. Het bedrijf heeft geen eigen productlijn, maar verwerkt materialen voor diverse klanten, wat zorgt voor veel variatie in het werk. “We hebben nu meer dan 600 klanten, van de bouw en industrie tot de jachtbouw en defensie,” vertelt Robert trots.

Een belangrijk aspect dat Jonkman Coating onderscheidt, is hun focus op kwaliteit en innovatie. Ze hebben onlangs nieuwe installaties en een nieuwe hal in gebruik genomen, wat hen aantrekkelijk maakt voor klanten. “Mensen zoeken ons op vanwege de hoge kwaliteit die we leveren. Onze nieuwe installaties zijn een groot pluspunt,” aldus Robert. Het bedrijf investeert ook in duurzaamheid, met zonnepanelen op het dak en een oven die elektrisch bijgestookt kan worden.

 

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Voor potentiële werknemers biedt Jonkman Coating een aantrekkelijke werkplek met diverse mogelijkheden. Ze hebben een horizontale en een verticale lijn, waarbij de horizontale lijn meer ambachtelijk werk inhoudt en de verticale lijn meer geautomatiseerd is. Thomas benadrukt dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. “We kijken echt naar waar iemand naartoe wil binnen de organisatie. Dat moet allemaal kunnen,” zegt hij.

 

Jonkman Coating en Euro Planit hebben een sterke en langdurige samenwerking opgebouwd, ondanks de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het bedrijf onderscheidt zich door hun focus op kwaliteit, innovatie en de persoonlijke benadering van hun medewerkers. Dit maakt Jonkman Coating niet alleen een aantrekkelijke partner voor klanten, maar ook een geweldige werkgever voor nieuwe medewerkers!

Wil jij meer weten hoe het werken bij Jonkman Coating is? Lees dan eens de blog van Yonas. Lijkt het je wat om collega’s te worden van Thomas en Robert? Laat het ons dan even weten via j.masselink@europlanit.nl of via 074 – 250 3800.

Nieuwe vacatures ontvangen?


Meld je aan voor de JobSpotter en ontvang elke twee weken de nieuwste vacatures rechtstreeks in jouw inbox!