Het employer branding model

Employer branding model; in een wereld van werk draait alles om opvallen. In deze blog zoomen we in op de trend die de war for talent op z'n kop zet: een sterk employer branding. We laten zien hoe je door je als bedrijf van je beste kant te laten zien, de juiste mensen aanspreekt en voor je wint!

 

Belangrijkste conclusies

  1. Essentie van zichtbaarheid: Een krachtig employer branding model is vereist in de strijd om talent. Het toont de unieke waarden en cultuur van het bedrijf, waardoor het opvalt in de massa. De Employer Value Proposition (EVP) vormt het hart van een succesvol employer branding model, het benadrukt wat een organisatie onderscheidt, authentiek maakt en aantrekkelijk voor potentiële werknemers.

  2. Strategisch partnerschap: Uitzendbureaus zijn waardevolle strategische partners in het verbeteren van employer branding, met hun inzicht in markttrends en toegang tot talent.

  3. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Uitzendbureaus bieden de flexibiliteit die nodig is om snel op marktveranderingen te reageren, wat bijdraagt aan de operationele efficiëntie en helpt bij het aantrekken en behouden van werknemers.

  4. Betrokkenheid en groei: Een doeltreffend employer branding model stimuleert betrokkenheid, bevordert de groei van werknemers en helpt bij het opbouwen van een positieve werkomgeving, wat allemaal bijdraagt aan het behoud van talent.

 


"Bedrijf in de schijnwerpers"Whitepaper: employer branding

De arbeidsmarkt is al enige tijd overspannen en dat vergt een
andere aanpak bij het aantrekken van nieuw personeel. Een krachtig
employer branding model onderscheidt jou van al die andere mooie bedrijven. 

Download de gratis whitepaper:
 

 

Inhoudsopgave
 

 

Wat houdt employer branding in?

Employer branding, of wel “werkgeversimago” verwijst naar het proces van het promoten van een bedrijf als een aantrekkelijke werkgever voor potentiële en huidige werknemers. Het omvat het vormgeven en beheren van de perceptie van de organisatie als een geweldige plek om te werken, zowel intern als extern. Dit omvat het presenteren van de waarden, cultuur, missie en voordelen van het bedrijf om toptalent aan te trekken, huidige werknemers te behouden en betrokkenheid en loyaliteit van werknemers te bevorderen. Kortom, 'employer branding' is een term die van groot belang is in een competitieve arbeidsmarkt zoals die in de techniek en logistiek.

Strategieën voor werkgeversimago omvatten vaak verschillende initiatieven zoals het creëren van overtuigende vacatures, het handhaven van een positieve bedrijfscultuur, het aanbieden van competitieve belonings- en voordelenpakketten, het bieden van kansen voor loopbaanontwikkeling en actieve betrokkenheid bij werknemers op socialemediaplatforms. 

De rol van het employer branding model

Het employer branding model is een raamwerk dat bedrijven helpt systematisch hun werkgeversmerk te ontwikkelen en te beheren. Het model biedt een structuur om de unieke identiteit van een organisatie als werkgever te definiëren, te communiceren en te versterken. Deze identiteit omvat alles van de missie, waarden en cultuur van het bedrijf tot de ervaringen en voordelen die het biedt aan zijn werknemers. Dit employer branding model dient als een gids voor het creëren van een positieve perceptie bij huidige en potentiële werknemers, wat essentieel is in een competitieve arbeidsmarkt.

 

Het geheim achter het employer branding model: EVP

Het employer branding model begint bij de kern van wat een organisatie uniek maakt als werkgever. Dit wordt samengevat in de Employer Value Proposition (EVP) — de centrale belofte die de organisatie aan huidige en toekomstige werknemers doet. Deze belofte is niet alleen een marketingboodschap, het zegt iets over de missie en visie van het bedrijf. Een sterke EVP staat centraal in het employer branding model, en hier is waarom. 

De doelen van een Employer Value Proposition

Je EVP moet opvallen – het moet vertellen wat jouw bedrijf anders maakt. Is het die ongeëvenaarde flexibele werkomgeving of jullie commitment aan baanbrekende innovatie? Wat het ook is, zorg ervoor dat het uniek is voor jou. Een effectieve EVP moet drie sleutelkenmerken bezitten:Employer branding model - Grafiek 1

Onderscheidend: Uw EVP moet u onderscheiden van de concurrentie. Wat biedt u aan dat niemand anders kan? Het kan gaan om unieke carrièrekansen, bedrijfscultuur, of misschien uw benadering van innovatie en groei.

Authentiek: Uw EVP moet echte inzichten geven in het werken bij uw organisatie. Eerlijke beloftes versterken het vertrouwen en de geloofwaardigheid. Een EVP moet een realistisch beeld schetsen van wat medewerkers kunnen verwachten. Eerlijkheid voorkomt teleurstellingen en bouwt langetermijnrelaties op.

Aantrekkelijk: Uw EVP moet resoneren met de doelgroep. Het moet aspecten bevatten die de doelgroep waardeert en zoekt in een werkgever.

Wees echt in wat je belooft. Een authentieke EVP wint harten. Een eerlijke blik op het werk en de verwachtingen houdt je geloofwaardig en betrouwbaar. En natuurlijk, je EVP moet iets zijn waar mensen van opkijken en denken: "Daar wil ik deel van uitmaken!" (Chhabra & Sharma, 2014).

 

De steunpilaren van een EVP in het employer branding model

Maar hoe beantwoord je de drie vragen uit bovenstaand figuur? In de architectuur van een effectief employer branding model, zijn er drie pijlers die je EVP ondersteunen (Sengupta et al., 2015):

Employer branding model - Grafiek 2

Behoeften van de doelgroep: Om een EVP te formuleren die werkelijk aansluit bij potentiële werknemers, moet u eerst de behoeften, wensen en drijfveren van uw doelgroep begrijpen. Dit vereist marktonderzoek en kan variëren per functie, locatie of carrièreniveau.

Interne identiteit: De identiteit van uw organisatie is wat u werkelijk bent, uw waarden, uw werkwijze, uw missie en visie. Uw EVP moet deze interne waarheden weerspiegelen en consequent worden gecommuniceerd en beleefd binnen alle lagen van de organisatie.

Extern imago: Hoe externen uw bedrijf zien, beïnvloedt ook uw EVP. Het imago moet overeenkomen met de werkelijkheid van het werken bij uw organisatie. Discrepanties tussen het imago en de ervaring kunnen leiden tot wantrouwen en een hoge omloop.

 

Herdefiniëring van de EVP: een nieuwe kijk op de pijlers uit het employer branding model

De standaardtermen uit het employer branding model kunnen frissers en directer. In dit blog stappen we daarom af van de gangbare containerbegrippen en vervangen we ze met dynamische en actiegerichte termen die meer relevantie en betekenis hebben:

employer branding model

Van 'extern imago' naar 'aantrekken van talent': Hier gaat het om het simpelweg aantrekkelijk maken van je bedrijf voor nieuwe talenten. We kijken naar wat jouw bedrijf uniek maakt en hoe dat talenten kan lokken.

Van 'interne identiteit' naar 'behouden van personeel': Dit draait om het creëren van een werkplek waar mensen graag willen blijven. Het gaat over waardering en een positieve werksfeer.

Van 'behoefte doelgroep' naar 'betrokkenheid creëren': We richten ons op het opbouwen van een band tussen werknemers en hun werk. Zie dit als het matchen van vraag en aanbod; het vervullen van de wensen en behoeften van werknemers. Dit gaat over het creëren van een werkcultuur waar mensen zich echt onderdeel van voelen.

 

Wilt u ontdekken hoe Euro Planit het verschil kan maken voor uw organisatie? Neem direct contact met ons op. Onze experts uit Vorden en Hengelo (Ov) zitten vol energie om met u aan de slag te gaan. Laten we samen in een vrijblijvend gesprek uw wensen en de kansen voor uw bedrijf onder de loep nemen.

 

Deze frisse kijk op de EVP maakt het employer branding model niet alleen toegankelijker, maar ook effectiever. Het is daarbij belangrijk dat het model praktisch uitvoerbaar moet zijn. Een sterke EVP is je kompas voor het aantrekken, behouden en betrekken van medewerkers. Het moet verweven zijn in elke fase van de werknemersreis – van het eerste contact tot het afscheid. Hoe je dit doet, lees je in de volgende hoofdstukken!

 

Aantrekken van talent

In een tijd waarin talent schaars is en de concurrentie om gekwalificeerde kandidaten hoog is, is het cruciaal voor bedrijven om een sterk employer branding te hebben. Het bouwen van een positieve reputatie als werkgever kan niet alleen helpen bij het aantrekken van toptalent, maar ook bij het behouden van waardevolle werknemers op lange termijn. We sommen verschillende strategieën op die bedrijven kunnen gebruiken om hun werkgeversimago te verbeteren en talent aan te trekken binnen het kader van een effectief employer branding model.

Employer Branding Model binnen Civiele Techniek

1. Duidelijke communicatie van bedrijfscultuur en waarden

Een van de eerste stappen naar het verbeteren van het imago binnen het employer branding model is het duidelijk communiceren van de bedrijfscultuur en waarden. Potentiële kandidaten moeten een goed begrip hebben van waar het bedrijf voor staat en of ze zich kunnen vinden in de cultuur. Dit kan worden gedaan door middel van de bedrijfswebsite, sociale media, en tijdens sollicitatiegesprekken. Door transparant te zijn over de kernwaarden van het bedrijf, kunnen kandidaten beter beoordelen of ze passen bij de organisatie.

2. Creëer een aantrekkelijke werkomgeving

Een aantrekkelijke werkomgeving is essentieel voor het aantrekken en behouden van talent binnen het employer branding model. Dit omvat niet alleen de fysieke ruimte waarin werknemers werken, maar ook de cultuur en sfeer binnen het bedrijf. Investeer in moderne kantoorruimtes, flexibele werkuren en sfeervolle kantines om het welzijn van werknemers te bevorderen. Een stimulerende omgeving die creativiteit en samenwerking bevordert, kan bijdragen aan een positieve werkcultuur en het behoud van talent.

3. Ontwikkel aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Naast een aantrekkelijke werkomgeving zijn ook arbeidsvoorwaarden van groot belang voor potentiële kandidaten binnen het employer branding model. Bied competitieve salarissen en voordelenpakketten aan, zoals gezondheidszorg, pensioenregelingen en mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Flexibele werktijden en een goede balans tussen werk en privéleven zijn ook belangrijke overwegingen voor veel kandidaten. Door aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aan te bieden, kan een bedrijf zich onderscheiden als werkgever van keuze.

4. Bouw een sterk employer brand op sociale media

Sociale media is een krachtig hulpmiddel om het employer brand van een bedrijf op te bouwen en te versterken. Maak gebruik van platforms zoals Linkedin, Twitter, en Instagram om de bedrijfscultuur, prestaties en initiatieven te delen. Wees actief in relevante gesprekken en betrek je werknemers bij het delen van hun ervaringen. Door een sterke aanwezigheid op sociale media op te bouwen, kan een bedrijf zichzelf positioneren als een aantrekkelijke werkgever voor potentiële kandidaten met behulp van het employer branding model.

 


"Bedrijf in de schijnwerpers"Whitepaper: employer branding

De arbeidsmarkt is al enige tijd overspannen en dat vergt een
andere aanpak bij het aantrekken van nieuw personeel. Een krachtig
employer branding model onderscheidt jou van al die andere mooie bedrijven. 

Download de gratis whitepaper:
 

 

5. Betrek je huidige werknemers

Tevreden en betrokken werknemers zijn de beste ambassadeurs voor een bedrijf. Moedig je werknemers aan om positief te praten over hun ervaringen bij het bedrijf en om deel te nemen aan evenementen zoals bedrijfsbloggen of sociale media takeovers. Door je huidige werknemers actief te betrekken bij het verbeteren van het werkgeversimago, kun je een authentieke en positieve uitstraling creëren die potentiële kandidaten aanspreekt.

6. Zorg voor een transparant en eerlijk wervingsproces

Een transparant en eerlijk wervingsproces is van vitaal belang voor het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële kandidaten. Zorg ervoor dat het wervingsproces duidelijk en eerlijk verloopt, van de eerste interactie met kandidaten tot aan de onboarding. Communiceer openlijk over verwachtingen, deadlines en volgende stappen in het proces. Door transparantie te bieden, laat een bedrijf zien dat het waarde hecht aan de ervaring van kandidaten en hun respecteert als individuen.

Het verbeteren van het imago middels het employer branding model is een doorlopend proces dat tijd en inspanning vergt van alle betrokkenen binnen een organisatie. Door de bovengenoemde strategieën binnen het model toe te passen en voortdurend te investeren in het creëren van een positieve werkcultuur, kan een bedrijf zich onderscheiden als een aantrekkelijke werkgever en talent aan zich binden op lange termijn.

 

Ontdek onze verzameling gratis whitepapers die inzicht bieden in diverse aspecten van personeelswerving, talentbeheer, arbeidsmarktcijfers en -strategieën

 

Behouden van personeel

Het vasthouden van getalenteerd personeel is een continue uitdaging voor organisaties in alle sectoren. In dit hoofdstuk verkennen we een reeks strategieën binnen het employer branding model, wat bijdraagt aan het behoud van personeel.

1. Creëer een positieve werkcultuur

Een positieve werkcultuur, die in lijn is met je employer branding model, is essentieel voor het behouden van personeel. Werknemers gedijen in een omgeving waar ze zich gewaardeerd, gerespecteerd en ondersteund voelen. Bedrijven kunnen een positieve werkcultuur bevorderen door open communicatie te bevorderen, feedback te waarderen en een gevoel van gemeenschap te cultiveren. Dit kan worden bereikt door regelmatige teambuildingactiviteiten, het vieren van successen en het creëren van een inclusieve werkomgeving.

2. Investeer in ontwikkeling en groei

Het bieden van mogelijkheden voor training, opleiding en professionele ontwikkeling is een effectieve strategie binnen het employer branding model om het werkgeversimago te verbeteren. Dit kernaspect uit het employer branding model moedigt werknemers aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. Bedrijven kunnen interne trainingsprogramma's opzetten, externe workshops faciliteren en loopbaanbegeleiding aanbieden om werknemers te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hun carrièredoelen te bereiken.

EVP Binnen Employer Branding Model

3. Bied een competitief salaris en voordelenpakket aan

Concurrerende beloningen zijn een must in een krachtig employer branding model voor het aantrekken en behouden van talent. Zorg ervoor dat het salaris en de voordelen die worden aangeboden marktconform zijn. Bied ook extra voordelen aan die de werknemers aanspreken, zoals flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, gezondheidsvoordelen en een goede pensioenregeling.

4. Waardering tonen voor prestaties

Het erkennen en belonen van prestaties is essentieel voor het behouden van personeel binnen je employer branding model. Bedrijven kunnen verschillende manieren gebruiken om waardering te tonen, zoals het geven van complimenten, het uitreiken van prijzen en bonussen, en het bieden van doorgroeimogelijkheden. Door regelmatig erkenning te geven voor het harde werk en de prestaties van werknemers, voelen zij zich gewaardeerd en gemotiveerd om hun best te blijven doen.

5. Transparantie en eerlijkheid

Transparantie en eerlijkheid zijn belangrijke pijlers van een positief werkgeversimago. Werknemers waarderen het wanneer het management openlijk communiceert over bedrijfsdoelen, prestaties en besluitvormingsprocessen. Dit creëert een gevoel van vertrouwen en betrokkenheid bij het bedrijf. Door transparant te zijn over belangrijke kwesties, zoals bedrijfsprestaties, strategische plannen en veranderingen in de organisatie, kunnen bedrijven het vertrouwen van hun werknemers versterken en het employer branding model verbeteren.

6. Flexibiliteit en work-life balance

Het bieden van flexibele werkschema's en het bevorderen van een goede balans tussen werk en privéleven zijn sleutelcomponenten van een modern employer branding model. Werknemers waarderen het wanneer ze de mogelijkheid hebben om hun werkuren aan te passen aan hun persoonlijke behoeften, zoals het bijwonen van afspraken, het verzorgen van kinderen of het nastreven van hobby's en interesses. Door flexibiliteit te bieden, kunnen bedrijven het welzijn en de tevredenheid van hun werknemers bevorderen en hun reputatie als aantrekkelijke werkgever versterken.

7. Werknemersbetrokkenheid bevorderen

Het stimuleren van werknemersbetrokkenheid is een vitale strategie in elk employer branding model. Werknemers voelen zich meer verbonden met het bedrijf wanneer ze actief betrokken worden bij besluitvormingsprocessen, werkgroepen en sociale evenementen. Door werknemers een stem te geven in belangrijke kwesties en hen te betrekken bij de bedrijfscultuur, kunnen bedrijven een gevoel van eigenaarschap en loyaliteit creëren dat bijdraagt aan het behoud van personeel. In het hoofdstuk: ''Betrokkenheid creëren'' leggen we deze strategie nog eens onder het vergrootglas!

Uitleg Employer Branding Model Euro Planit

8. Positieve externe communicatie

Het bouwen aan een positieve reputatie in de industrie en gemeenschap is een belangrijke factor in het employer branding model. Externe communicatiekanalen, zoals sociale media, persberichten en deelname aan evenementen, kunnen worden gebruikt om de sterke punten van het bedrijf te benadrukken en successen te delen met een breder publiek. Door een positief beeld neer te zetten in de buitenwereld, kunnen bedrijven potentiële werknemers aantrekken en hun werkgeversimago versterken.

Door deze strategieën in te zetten, kunnen bedrijven hun employer branding model versterken, wat essentieel is voor zowel het aantrekken als behouden van talent. Aan de hand van een investering in een positieve werkcultuur, ontwikkelingsmogelijkheden, competitieve salarissen en voordelen, erkenning van prestaties, transparantie en flexibiliteit, betrokkenheid van werknemers en positieve externe communicatie, kunnen bedrijven zich onderscheiden als aantrekkelijke werkgevers. In het volgende hoofdstuk wordt de derde peiler uit het employer branding model behandeld.

 


"Bedrijf in de schijnwerpers"Whitepaper: employer branding

De arbeidsmarkt is al enige tijd overspannen en dat vergt een
andere aanpak bij het aantrekken van nieuw personeel. Een krachtig
employer branding model onderscheidt jou van al die andere mooie bedrijven. 

Download de gratis whitepaper:
 

 

Betrokkenheid creëren

Het gebruik van een employer branding model is van onschatbare waarde voor bedrijven die streven naar een hoog niveau van betrokkenheid onder hun werknemers. Werknemers die zich verbonden voelen met hun werkgever zijn productiever, meer toegewijd en meer geneigd om te blijven. Het creëren van een betrokken werkomgeving begint echter met het opbouwen van een positief beeld van het bedrijf als werkgever, geworteld in een doordacht employer branding model. In dit hoofdstuk bespreken we verschillende strategieën binnen het employer branding model die bedrijven kunnen gebruiken om betrokkenheid te creëren.

1. Transparantie en open communicatie

Transparantie en open communicatie vormen de hoeksteen van elk sterk employer branding model. Werknemers willen op de hoogte zijn van wat er speelt binnen het bedrijf, van de doelstellingen en strategieën tot de besluitvormingsprocessen. Door open te communiceren over deze zaken, voelen werknemers zich gewaardeerd en gerespecteerd, wat hun betrokkenheid bij het bedrijf vergroot.

2. Betrek werknemers bij besluitvorming

Deze strategie komt overeen met paragraaf 7 uit het hoofdstuk: ''Behouden van personeel''. Werknemers voelen zich meer betrokken bij hun werkgever wanneer ze het gevoel hebben dat hun stem wordt gehoord en hun mening ertoe doet. Door werknemers actief te betrekken bij besluitvormingsprocessen, zoals strategische planning, projectmanagement en beleidsvorming, kunnen bedrijven betrokkenheid creëren onder hun werknemers.

3. Erkenning en waardering

Het waarderen van de inzet en successen van medewerkers is belangrijk binnen een modern employer branding model. Het weegt niet alleen mee aan het behouden, maar ook het betrekken van het personeel bij het bedrijf. Werknemers die regelmatig erkenning krijgen voor hun werk voelen zich gewaardeerd en gemotiveerd om zich verder in te zetten. Dit kan variëren van persoonlijke dankbetuigingen en kleine beloningen tot formele erkenning programma's en bonussen voor uitzonderlijke prestaties.

Techniek voor Employer Branding Model

4. Bouw een gemeenschap op

Het bevorderen van een gevoel van gemeenschap en verbondenheid onder werknemers kan de betrokkenheid bij het bedrijf versterken. Bedrijven kunnen dit doen door het organiseren van teambuildingactiviteiten, sociale evenementen en vrijwilligerswerk. Door werknemers de kans te geven om elkaar beter te leren kennen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen, kunnen bedrijven een sterke band opbouwen die de betrokkenheid van werknemers versterkt.

5. Wees maatschappelijk verantwoordelijk

Bedrijven die zich inzetten voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid kunnen de betrokkenheid van werknemers vergroten. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een groeiend aspect van het employer branding model. Werknemers voelen zich vaak meer verbonden met een bedrijf dat zich inzet voor een hoger doel en een positieve impact wil hebben op de samenleving. Door deel te nemen aan maatschappelijk verantwoorde initiatieven, zoals milieuvriendelijke praktijken, liefdadigheidsevenementen en vrijwilligerswerk, kunnen bedrijven de betrokkenheid van werknemers vergroten en hun werkgeversimago verbeteren.

Het verbeteren van het werkgeversimago om betrokkenheid te creëren vereist een doordachte aanpak die gericht is op het opbouwen van vertrouwen, het bevorderen van communicatie en het creëren van een gevoel van gemeenschap binnen het bedrijf. Door transparant te zijn, werknemers te betrekken bij besluitvorming, waardering te tonen voor prestaties, kansen te bieden voor ontwikkeling en groei, een positieve werkomgeving te bevorderen, een gemeenschapsgevoel op te bouwen en zich in te zetten voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, kunnen bedrijven hun employer branding model verbeteren en betrokkenheid creëren onder hun werknemers.

Employer Branding Model uitleg

 

Op welke manier kan een uitzendbureau helpen het employer branding model te gebruiken?

Het versterken van de employer branding is essentieel voor bedrijven die streven naar het aantrekken en behouden van talent. Een strategische partner die hierbij kan helpen, is een uitzendbureau. Uitzendbureaus bieden niet alleen wervingsdiensten, maar kunnen ook waardevol advies en ondersteuning bieden om het employer branding model van een bedrijf te verbeteren. Hier zijn vijf manieren waarop een uitzendbureau kan helpen bij het verbeteren van het employer branding model van een bedrijf:

Advies en expertise

Uitzendbureaus beschikken over diepgaande kennis van de arbeidsmarkt en kunnen waardevol advies geven over het verbeteren van het werkgeversimago van een bedrijf. Ze kunnen trends in de arbeidsmarkt identificeren, benchmarkgegevens leveren en helpen bij het identificeren van sterke en zwakke punten in het huidige employer branding model.

De rol van het Employer Branding Model

 

Wilt u ontdekken hoe Euro Planit het verschil kan maken voor uw organisatie? Neem direct contact met ons op. Onze experts uit Vorden en Hengelo (Ov) zitten vol energie om met u aan de slag te gaan. Laten we samen in een vrijblijvend gesprek uw wensen en de kansen voor uw bedrijf onder de loep nemen.

 

Werving en selectie

Een uitzendbureau kan helpen bij het aantrekken van talent door middel van effectieve wervingsstrategieën en selectieprocessen. Ze kunnen het bedrijf helpen bij het opstellen van vacatures, het identificeren van geschikte kandidaten en het uitvoeren van screeningsgesprekken om ervoor te zorgen dat alleen de beste kandidaten worden voorgesteld.

Talentmanagement

Naast werving en selectie kan een uitzendbureau ook ondersteuning bieden bij talentmanagement. Ze kunnen helpen bij het opzetten van talentontwikkelingsprogramma's, loopbaanplanning en successieplanning. Dit kan helpen bij het behouden van talent en het versterken van de employer branding door werknemers te laten zien dat het bedrijf geeft om hun professionele groei en ontwikkeling.

Flexibiliteit

Uitzendbureaus kunnen flexibele arbeidsoplossingen bieden die passen bij de behoeften van het bedrijf, zoals tijdelijk personeel voor piekperiodes, projectmatige inzet van personeel of het vinden van gespecialiseerde vaardigheden op korte termijn. Dit kan helpen om snel in te spelen op veranderende bedrijfsbehoeften en tegelijkertijd de operationele efficiëntie te verbeteren.

Marktinzichten

Uitzendbureaus hebben vaak toegang tot waardevolle marktinzichten en kunnen informatie verstrekken over de concurrentie, compensatieniveaus, trends in arbeidsvoorwaarden en andere relevante informatie die kan helpen bij het vormgeven van een effectieve employer branding-strategie.

Kortom, een uitzendbureau kan een waardevolle partner zijn voor bedrijven die werken aan het verbeteren van hun employer branding aan de hand van het employer branding model. Door advies, werving en selectie, talentmanagement, flexibele arbeidsoplossingen en het verstrekken van marktinzichten te bieden, kunnen uitzendbureaus helpen bij het versterken van de employer branding van een bedrijf en het aantrekken en behouden van talent.

 


"Bedrijf in de schijnwerpers"Whitepaper: employer branding

De arbeidsmarkt is al enige tijd overspannen en dat vergt een
andere aanpak bij het aantrekken van nieuw personeel. Een krachtig
employer branding model onderscheidt jou van al die andere mooie bedrijven. 

Download de gratis whitepaper:
 

 

Literatuurlijst

Chhabra, N. L., & Sharma, S. (2014). Employer branding: strategy for improving employer attractiveness. The International Journal Of Organizational Analysis, 22(1), 48–60. https://doi.org/10.1108/ijoa-09-2011-0513

Sengupta, A., Bamel, U., & Singh, P. (2015). Value proposition framework: implications for employer branding. DECISION, 42(3), 307–323. https://doi.org/10.1007/s40622-015-0097-x

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.