Dat wordt nog weleens heel erg onderschat!


Onze consultant Ingrid ging op bezoek bij Danny Vrieze, Shipping Manager bij Royal Pas Reform in Doetinchem. Ingrid heeft Danny enige tijd geleden aan Pas Reform gekoppeld, en het blijkt een “perfecte match” te zijn. Maar hoe is het nu met Danny? Ze praten bij over zijn carrière én vertellen over de veranderingen die zich hebben voorgedaan sinds hun eerste ontmoeting. Tijdens het gesprek nam Danny de tijd om zijn rol als Shipping Manager toe te lichten en gaf hij een inkijkje in het reilen en zeilen van Royal Pas Reform. Dit is zijn verhaal!;

Werken bij Royal Pas Reform

Danny herinnerde zich het eerste gesprek nog bij de inhouse locatie van Euro Planit in Doetinchem. Danny solliciteerde voor de functie van Shipping Manager bij Royal Pas Reform waar hij nu nog steeds met plezier werkt. "Royal Pas Reform ontwikkelt, produceert en installeert industriële broedmachines, broederijautomatiseringssystemen en klimaatbeheersingssystemen. Royal Pas Reform hecht veel belang aan het opbouwen van specialistische kennis over het incubatieproces, dat als input dient voor innovatieve en duurzame ontwikkelingen. Royal Pas Reform is opgericht in 1919 en heeft naast het hoofdkantoor in Zeddam en het distributiecentrum in het Nederlandse Doetinchem ook vestigingen in Zuid-Amerika, Oost-Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Het bedrijf is een dochteronderneming van het beursgenoteerde bedrijf Hydratec", vat Ingrid samen.  

Shipping manager: een veelzijdige functie

We zijn benieuwd hoe het met Danny gaat sinds de laatste ontmoeting. "Het gaat ontzettend goed!"geeft Danny aan “ik zit hier helemaal op mijn plek, heb uitdagend werk en leuke collega’s” Het is duidelijk dat Danny zich op zijn plek voelt bij Pas Reform. “Kun je ons een beschrijving geven van je dagelijkse werkzaamheden?: "Wij zitten bij “shipping” helemaal achteraan in het proces en zijn verantwoordelijk voor het gehele logistieke proces en transport wereldwijd. Er lopen drie stromen: nieuwe projecten, (dit is de grootste stroom); spare parts, (dit zijn in veelvoud losse onderdelen die naar bestaande projecten worden verzonden) en service items (dit zijn bijvoorbeeld reparaties)."

Toen Danny werd gevraagd wat zijn rol als Shipping Manager bij Royal Pas Reform inhoudt, begon hij enthousiast te vertellen: "Het is een veelzijdige functie. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het organiseren en afhandelen van internationale transporten. Ik zorg voor de compleetheid van alle documenten. Hiervoor organiseer ik verschillende export (douane) documenten, koop ik verschillende componenten als containers en transporten in en zoek ik proactief in de markt naar potentiële leveranciers." Onlangs heeft Danny zijn vaste contract mogen ondertekenen na slechts een half jaar bij het Pas Reform te hebben gewerkt.

Een operations manager die zijn mouwen opstroopt

Danny geniet van de afwisseling en uitdagingen in zijn functie: "Het werk bij Royal Pas Reform geeft mij de kans om continu nieuwe vaardigheden en kennis op te doen, omdat het bedrijf wereldwijd opereert. De ad hoc manier van werken en het feit dat geen dag hetzelfde is, maken deze baan uniek. 'Even' een pallet van A naar B verzenden wordt nog weleens heel erg onderschat, er komt zoveel meer bij kijken. Daarnaast heb ik gewoon een heel leuk en gezellig team om me heen. We delen niet alleen werk, maar ook dezelfde humor en muzieksmaak!” Hij beschrijft het shipping team bestaande uit drie teamleden als een goed op elkaar ingespeeld team. 

“Ik werk samen met een ervaren dame en een collega die is doorgegroeid vanuit de werkvloer. Samen hebben we veel contact met andere afdelingen. Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat een operations manager zijn mouwen opstroopt en zelf mee gaat helpen in de productie. Dit zie ik mijn leidinggevende met regelmaat doen en dit vind ik absoluut bewonderingswaardig.”

Een gezond verstand en een positieve mindset 

Terwijl hij sprak over zijn loopbaanambities en doelen, gaf Danny aan dat hij zich meer wil richten op het verlenen en uitvoeren van diensten in plaats van op verkoop. “Daarnaast is vrijheid en work – life balance  belangrijk voor mij , misschien een beetje gek om te zeggen maar mijn langetermijndoel is om wat minder te werken en meer te genieten van mijn vrije tijd. Het leven draait tenslotte niet alleen om je carrière”
      
Elke dag begint voor Danny met een kop koffie en van daaruit is het een avontuur. Danny  houdt van de onvoorspelbaarheid van zijn werk. “Iedere dag neemt uitdagingen met zich mee. Die gaan wij aan met een gezond verstand en een positieve mindset.” Tijdens het gesprek deelde Danny ook een nieuwe interesse in de Spaanse taal, die hij tijdens zijn zomervakantie opnieuw ontdekte. “Ik zie mogelijkheden om deze taal in mijn werk te integreren.” Danny heeft het idee van een cursus Spaans voorgesteld aan zijn leidinggevende en die staat hier zeker open voor.

Hier word ik vrolijk van!

Ingrid; “Het is fijn om te zien dat Danny zo op zijn plek zit bij zijn nieuwe werkgever. Hier word ik vrolijk van!” We wensen Danny veel werkplezier toe en zijn heel benieuwd hoe hij zich verder zal gaan ontwikkelen bij Royal Pas Reform. “We houden contact!”  

Samen willen we werkzoekenden blijven inspireren om de volgende stap in hun carrière te maken. Juist nu kun je grote sprongen maken in je professionele ontwikkeling. Ben jij klaar met het oude en toe aan iets nieuws? Ga hier op zoek naar jouw nieuwe baan of neem dan contact op met Ingrid via i.olivier@europlanit.nl of 06 - 57 58 68 61 om samen de uitdaging te vinden die bij jou past. 

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.