Een wereld waarin persoonlijke groei de drijvende kracht is. Een wereld waarin je jouw vaardigheden kunt inzetten, nieuwe uitdagingen kunt aangaan en mensen kunt helpen om hun dromen waar te maken. Dat is precies wat Magda Behnke inspireerde om de sprong te wagen van de kinderopvang naar de uitzendwereld.

 
EEN NIEUWE UITDAGING, EEN NIEUW BEGIN

Toen Magda terugkeek op haar tijd in de kinderopvang, merkte ze dat haar verlangen naar een nieuwe uitdaging al vrij lang in haar hoofd rond dwaalde: “Ik wilde mijn eigen grenzen opzoeken en had de behoefte om nieuw terrein te verkennen. Met mijn talenknobbel (Pools, Engels en Duits) en mijn open en sociale karakter, wist ik dat deze eigenschappen heel waardevol kunnen zijn in de uitzendwereld.” Ineens viel bij Magda het kwartje, het was tijd om haar comfortzone te verlaten en haar vleugels uit te slaan.

Magda vond de overgang van kinderopvang naar de technische uitzendwereld nogal spannend: “Gelukkig vond ik veel gelijkenissen wat de stap naar de uitzendwereld makkelijker maakte. In de kinderopvang had ik geleerd om goed te luisteren naar anderen, een eigenschap die me nu goed van pas komt bij het begrijpen van de behoeften van zowel werkzoekenden als werkgevers. Flexibiliteit, een tweede natuur in de kinderopvang, bleek ook een onmisbare troef te zijn in mijn nieuwe rol.”

DE ONBEKENDE TECHNISCHE WERELD

Haar eerste dagen waren een behoorlijke achtbaan. De spanning en onwetendheid over technische termen en beroepen overvielen haar soms: “Ik herinner me nog hoe ik na een week dacht: ‘Wat heb ik gedaan? Waar ben ik beland?’ De vacatures voor MIG-MAG - TIG lasser, CNC kanter/draaier en Straler vlogen mij om de oren. Ik had geen flauw idee wat voor beroepen dit waren. Maar ik liet me niet ontmoedigen! Door mijn vastberadenheid en nieuwsgierigheid begon ik stap voor stap de technische wereld te begrijpen.” Verteld ze ons trots.

“Een van de meest vervullende aspecten van mijn nieuwe rol is het helpen van mensen om hun dromen te verwezenlijken. Het gevoel van voldoening dat ik krijg wanneer er bijvoorbeeld een elektromonteur mag beginnen aan zijn droombaan, of wanneer een team van productiemedewerkers hun plek vinden bij een geweldige werkgever, is onbetaalbaar. Elke keer dat ik iemand zie opbloeien in hun nieuwe omgeving, groei ik met hen mee.”

HET VERSCHIL MAKEN MET ÉÉN GESPREK TEGELIJK

Bij het betreden van de technische uitzendwereld was Magda zich bewust van haar gebrek aan kennis, maar ze was vastbesloten om bij te leren: “Ik greep elke kans aan om mijn kennis te vergroten, van Artra en VCU cursussen tot het luisteren naar de ervaringen van mijn doorgewinterde collega’s. Het leerproces is constant en uitdagend, maar ik geloof dat groeien als professional hand in hand gaat met het blijven leren.”

Vol vreugde vertelt ze verder over het werken bij Euro Planit: “Samen met collega’s sparren over het vinden van een perfecte match vind ik ook een van de leukste dingen binnen de uitzendbranche. Vaak kom ik ‘thuis’ met een vacature waarna wij samen brainstormen over de juiste kandidaat.” Daarnaast duikt ze maar al te graag in het begeleiden van iemand die op zoek is naar nieuwe kansen. “Het is meer dan alleen sollicitatiegesprekken voeren. Het gaat om het opbouwen van vertrouwen, het creëren van een omgeving waarin mensen zich op hun gemak voelen om hun ware zelf te laten zien. Door zonder oordeel te luisteren en open gesprekken te voeren, kan ik echt begrijpen wat mensen nodig hebben en hen helpen hun carrièredoelen te verwezenlijken.”

NIEUWE KANSEN VOL MOGELIJKHEDEN

De overgang van kinderopvang naar de technische uitzendwereld was geen stap terug, maar een grote sprong voorwaarts vol uitdagingen en kansen voor Magda. “Ik ben trots op deze ontwikkelingen, van het zetten van mijn eerste stappen tot het moment waarop ik een werknemer zie opbloeien. Elke dag leer en ontdek ik weer nieuwe dingen, en ik omarm ze met open armen.” Zo blijkt maar weer: verandering is altijd mogelijk, zelfs als je je veilige plek verlaat en de sprong in het diepen maakt.

Dus, als je je ooit afvraagt of het mogelijk is om van koers te veranderen, denk dan vooral aan onze Magda! Kom jij graag in contact met haar en ben jij benieuwd welke toffe vacature ze voor jou in petto heeft? Neem dan telefonisch contact op via +31 (0) 6 57 51 33 56 of mail naar m.behnke@europlanit.nl

DE TOP 5 VACATURES VAN MAGDA:


1.    Machinebouwer elektro
2.    Operator
3.    Productiemedewerker
4.    Industrieel product ontwerper
5.    Operator Food

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.