Deze maand zetten we Luís Carlos Jordão en Patrícia Sobreiro Freire uit Portugal in het zonnetje. Ze zijn sinds kort samen werkzaam bij VDL. Hun verhaal is er een van lef, doorzettingsvermogen en de wens om een nieuwe toekomst op te bouwen in het buitenland. Lees hieronder meer over hun inspirerende avontuur!

 

Van Portugal naar Nederland

Met 12 jaar werkervaring in de metaalindustrie heeft Luís al een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij vertelt dat de kwaliteit van leven in Portugal heel anders is dan in Nederland, en daarom zocht hij verandering. “Ik wilde heel graag in het buitenland werken, en Nederland bood de beste kans. Uiteindelijk ben ik hier terechtgekomen omdat Euro Planit mij benaderde. Tot nu toe bevalt het leven in Nederland me ontzettend goed. Ik geniet elke dag van mijn werk en het leven hier.”

 

Een veelbelovende start bij VDL

VDL is één van de grootste toonaangevende bedrijven in de metaalindustrie in Nederland. Zij bieden veel diversiteit in werkzaamheden. Luís en Patrícia werken hier dagelijks met hoogwaardige metaalproducten, en hoewel ze nog niet het volledige overzicht hebben van waar alle producten voor dienen of naartoe gaan, is Luís vastberaden om alles stap voor stap te leren. “Ik werk veel samen met een collega en help hem bij verschillende taken. Patrícia zorgt ervoor dat alle producten gepolijst worden, bijvoorbeeld door scherpe randen te verwijderen en oneffenheden te corrigeren. Het werk is heel afwisselend en we leren elke dag nieuwe dingen.”

Wat het werken bij VDL zo bijzonder maakt, is de fijne sfeer en het prettige contact met collega's. “De werksfeer hier is geweldig. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik kan goed opschieten met mijn collega’s en voel me hier op mijn plek.”

 

Carrière met toekomstperspectief

Euro Planit is een expert in het vinden van hoogwaardige medewerkers voor bedrijven. Luís werkt al 12 jaar in de metaalindustrie en beschikt over specifieke kwaliteiten die passen bij zijn laswerkzaamheden bij VDL. Ondanks het feit dat hij uitvoerig geselecteerd is op zijn kunde en achtergrond, betekent niet dat hij is uitgeleerd. “Elke dag leer ik bij, vooral nu ik in een nieuwe omgeving werk. Ik heb ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, maar hier in Nederland krijg ik weer de kans om me verder te ontwikkelen. Voor mijn vriendin is het werk nieuw, maar ze vindt het ontzettend leuk om te doen."

Luís en Patrícia leven vooral in het nu: “We leven van dag tot dag en zetten kleine stapjes. Natuurlijk heeft iedereen dromen, maar we willen ons nu vooral focussen op wat er voor ons ligt.”

 

Een inspirerend verhaal

Wat dit verhaal extra bijzonder maakt, is dat zij samen als koppel bij VDL werken. Het is een prachtig voorbeeld van hoe twee mensen hun leven samen opbouwen in een nieuw land en een nieuwe cultuur. Zij zijn een inspiratie voor mensen die dezelfde stap durven te zetten.

We wensen Luís en Patrícia veel succes in hun verdere carrières, en we zijn ervan overtuigd dat ze samen een prachtige toekomst tegemoet gaan!

 

Wil je ook graag aan de slag bij VDL? Neem contact op met Niels Gosselink via n.gosselink@europlanit.nl!

 

Nieuwe vacatures ontvangen?


Meld je aan voor de JobSpotter en ontvang elke twee weken de nieuwste vacatures rechtstreeks in jouw inbox!