In de energietransitie is de vraag naar hooggekwalificeerd technisch personeel groter dan ooit tevoren. Bedrijven zoals Alfen, gevestigd in Almere, staan voor de uitdaging om snel te groeien en tegelijkertijd de juiste mensen aan te trekken die passen bij hun innovatieve doelen. Euro Planit deelt een succesverhaal dat illustreert hoe een doeltreffende samenwerking tussen twee partijen kan leiden tot wederzijds succes.


Talent dat perfect past

In de zomer van 2023 begon het verhaal van de samenwerking tussen Alfen en Euro Planit, de businessunit Techniek, met een gedeeld doel: het vinden van talent dat perfect past bij de groeiende behoeften van Alfen in de energietransitie. Deze alliantie, gebaseerd op een gemeenschappelijke visie, heeft sindsdien een pad van succesvolle plaatsingen en persoonlijke groei gevolgd.

Eelco Laarman, de manager van de technische business unit bij Euro Planit, deelt zijn inzichten over deze samenwerking en de impact ervan op zowel het bedrijf als de individuen die erbij betrokken zijn. "Het begon allemaal met een uitgebreide kennismaking tussen Alfen en Euro Planit, waarin we onze wensen en (on)mogelijkheden helder hebben besproken", legt Eelco uit. "Dit legde de basis voor een partnerschap dat gericht was op het vinden van de juiste mensen voor de juiste posities bij Alfen."

 

De juiste persoon op de juiste plek

De eerste successen van deze samenwerking werden snel zichtbaar toen in augustus 2023 de eerste twee kandidaten, Fabian en Leandro, van start gingen als testengineers bij Alfen. Fabian, een Poolse mechatronicus met een masterdiploma, en Leandro, een Portugese elektrotechnicus met een bachelorsdiploma, waren niet alleen indrukwekkend in hun technische vaardigheden, maar ook in hun persoonlijke ontwikkeling. Door hun kennis en inzet kregen ze snel een goed toekomst perspectief bij Alfen. Ze hebben zich inmiddels alle 2 samen met hun partner in Nederland gevestigd en zijn volledig geïntegreerd in het team van Alfen.

Naast het aantrekken van internationaal talent heeft deze samenwerking ook een aantal lokale successen geboekt. Een ervaren Nederlandse teamleider vond zo zijn weg naar Alfen dankzij een zorgvuldig selectieproces. De juiste persoon op de juiste plek is cruciaal, ongeacht hun afkomst.

 

Uitstekende werkomgeving

Volgens Eelco is het geheim achter dit succes de complementariteit van beide organisaties. "Alfen biedt een uitstekende werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en volop toekomstmogelijkheden voor werknemers, terwijl Euro Planit zorgt voor een zorgvuldige selectie van gekwalificeerde kandidaten en een kritisch wervingsproces." Zo heeft Euro Planit de afgelopen periode bijna 20 mensen geholpen bij het vinden van een baan bij Alfen. Een prachtig resultaat van een doeltreffende samenwerking die zowel voor Alfen als voor de kandidaat van onschatbare waarde is geweest.

 

Samenwerken met Euro Planit

Ben jij geïnspireerd door dit succesverhaal van Alfen en Euro Planit? Aarzel niet om contact op te nemen met Eelco Laarman via telefoon: (+31)6 57 41 56 10 of per e-mail: l.laarman@europlanit.nl.

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.