De economische stabiliteit is momenteel minder voorspelbaar dan een jaar geleden. Recente cijfers tonen aan dat sommige sectoren een groei doormaken, terwijl andere te maken hebben met uitdagingen zoals teruglopende orders en herstructureringen. Volgens het laatste kwartaalverslag van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het bruto binnenlands product (BBP) gegroeid met 2,3% ten opzichte van het voorgaande jaar, maar tegelijkertijd blijven de werkloosheidscijfers schommelen en is er onzekerheid over de internationale handelsomgeving.

Tegelijkertijd blijft het tekort aan technisch geschoold personeel een constante uitdaging. Uit arbeidsmarktanalyses blijkt dat er een aanhoudend gebrek is aan gekwalificeerde technici. Volgens een rapport van de Techniekpact Monitor bleven in het afgelopen jaar maar liefst 40% van de vacatures in de technische sector onvervuld, wat druk legt op bedrijven om op innovatieve wijze met hun personeelsbeleid om te gaan.


Technische vacatures

Een bedrijf dat zich goed heeft aangepast aan de veranderende arbeidsmarkt is Brimapack, een bedrijf dat actief is in de machinebouw. Door blijvende groei hebben ze continu verschillende technische vacatures in te vullen. Hierbij hebben wij bij Euro Planit, in het bijzonder de technische business unit, diverse strategieën toegepast om aan de behoeften van Brimapack te voldoen. Consultant Stefan Korten onderhoud nauwe contacten met BrimaPack om te garanderen dat het niet alleen een succesverhaal is, maar het ook blijft. 

 

Werving en selectie in de Achterhoek

Een voorbeeld hiervan is de plaatsing van Rudi, een 41-jarige Achterhoeker, voor de functie van mechatronisch monteur. Op basis van werving en selectie is hij rechtstreeks bij ze in dienst gegaan. Rudi, met zijn ervaring en expertise, is een waardevolle aanwinst voor het team. Euro Planit voerde diverse wervingsactiviteiten uit, waaronder het inzetten van online vacatureplatforms en netwerken binnen onze organisatie. 


Werken met kennismigranten

Voor de rol van Mechanical Engineer werd Rohan, een kennismigrant uit India, aangetrokken, die zijn opleiding aan de Technische Universiteit in Enschede heeft afgerond. Rohan's internationale ervaring en technische vaardigheden vulden perfect aan wat Brimapack zocht in een Mechanical Engineer. Euro Planit fungeerde als erkend referent voor de IND en zorgde voor een vlotte afhandeling van de immigratieprocedures, waardoor Rohan snel kon beginnen bij het engineering team van Brimapack. Voor Rohan is de insteek dat hij via Euro Planit bij Brimapack werkt totdat hij zijn permanente verblijfsdocument heeft verkregen en rechtstreeks bij Brimapack in dienst kan treden. Deze flexibele regeling stelt Brimapack in staat om direct te profiteren van Rohan's expertise, terwijl Rohan zelf werkt aan het veiligstellen van zijn langdurige verblijf in Nederland.


Ondersteuning bij huisvesting

Ook werd snel een elektromonteur/industriële automatisering gevonden in de persoon van Krzysztof, een goed opgeleide Poolse monteur. Krzysztof's expertise op het gebied van industriële automatisering was precies wat Brimapack nodig had om hun productieprocessen te optimaliseren. Euro Planit zorgde voor een soepele overgang voor Krzysztof, inclusief ondersteuning bij huisvesting en het wegwijs maken in zijn nieuwe leefomgeving.


Erkend IND-referent

Deze voorbeelden laten zien hoe Euro Planit (erkend IND-referent), flexibele en gevarieerde personeelsoplossingen bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven zoals Brimapack. Door ons aan te passen aan de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt, helpen we bedrijven om effectief hun personeelsuitdagingen aan te pakken en te blijven groeien in een dynamische economische omgeving.

Benieuwd hoe Euro Planit ook jouw personele uitdagingen kan aanpakken? Neem dan contact met ons op via info@europlanit.nl of bel naar een van onze vestigingen in Vorden of Hengelo (Ov) via +31 575 55 55 18!

Meld je aan voor de JobAlert!


Meld je hier vrijblijvend aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.